Чт, 2024-04-18, 10:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Українські "Толоку", "Поводир" та "Зелену кофту" показали на Каннському кінофестивалі
Інші останні Культурні новини
В українському павільйоні, організованому на 66-му Каннському кінофестивалі Державним агентством з питань кіно та Національним центром Олександра Довженка пройшли презентації вже знятих вітчизняних фільмів і тих, які перебувають у процесі виробництва, передає "КоммерсантЪ-Украина".

Український павільйон на Каннському фестивалі відкритий вже вшосте, і кульмінаційними подіями його роботи є презентації, на яких закордонні професіонали – продюсери, дистриб'ютори, кінокритики – можуть дізнатися про те, що відбувається у вітчизняному кіно, повідомляє видання.

Першими свій проект – повнометражну стрічку "Толока" – представили режисер Михайло Іллєнко та продюсер Пилип Іллєнко.

Потім продюсер Володимир Філіппов розповів про кілька ігрових фільмів, які ще готуються, – "Таразі. Прощання з пустелею", який реалізує Тарас Денисенко до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, "Купідон" Валерія Жереги, "Сашко" Олександра Кирієнка і "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка.

Продюсерам картини Ткаченка, дія якої частково розгортається в Італії, вже вдалося знайти італійських партнерів.

Ще один великий пакет проектів представила компанія "Директорія кіно". Серед них у першу чергу слід відзначити новий фільм Ігоря Подольчака "Доміно" та повнометражний дебют Марини Вроди, що отримала "Золоту пальмову гілку" за короткометражку "Крос". Її нова стрічка "Степове" завдяки зусиллям продюсерів, які спиралися на міждержавний договір між Францією і Україною про спільне виробництво фільмів (його, до речі, підписали саме в Канні два роки тому міністри культури двох країн), також стане копродукцією.

Живий інтерес присутніх викликав і повнометражний дебют Руслана Батицького "Гроза" - попередня картина цього режисера "Уроки української" включена в програму в Каннах Short Film Corner.

До слова, в ній представлені ще 11 українських короткометражок, але до Канн зі зрозумілих фінансових причин добралися далеко не всі їхні автори, хоча перебування на заходах подібного масштабу – важлива складова формування нового покоління вітчизняних кінематографістів.

На другій презентації 21 травня були представлені переважно повнометражні стрічки, виробництво яких має бути закінчено вже цього року.

Серед потенційно сильних фільмів – "Брати" Вікторії Трофименко, "Зелена кофта" Володимира Тихого. А також "Люби мене" Марини Горбач і "Поводир" Олеся Саніна з потужною операторською роботою Сергія Михальчука.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: українські Толока, Поводир та Зелена кофта, Каннський кінофестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]