Пт, 2024-03-29, 08:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Українську владу CША закликали серйозно поставитись до інциденту 18 травня, і покарати винних
Інші останні Кримінальні новини
У США засуджують напад на журналістів у Києві 18 травня під час мирних мітингів і закликають українську владу до ретельного розслідування інциденту, зокрема бездіяльності міліції, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми засуджуємо напад на двох українських журналістів, які 18 травня знімали опозиційний мітинг у Києві. Такі насильницькі дії не повинні мати місця там, де люди реалізують своє право на мирні зібрання.... Крім особистих прав репортерів порушено і фундаментальне право української громадськості бути поінформованою", - йдеться в повідомленні, поширеному посольством США в Україні.

"Ми закликаємо українську владу провести ретельне розслідування і вжити належних заходів для притягнення винних до відповідальності. Ми також закликаємо владу розслідувати показову бездіяльність міліції під час інциденту", - підкреслюють у дипустанові.

У повідомленні також наголошується, що уряд США схвально ставиться до проведення одночасних, переважно мирних, мітингів опозиції та Партії регіонів 18 травня.

"Проте нас турбує, що ці демонстрації затьмарив помітний акт насильства, коли нападники накинулися на представників українських ЗМІ, які документували ізольовану сутичку між двома протилежними групами", - кажуть в посольстві.

Дипвідомство буде й надалі стежити за розвитком подій довкола цього інциденту.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Велика Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку.

Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. Як наслідок кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждалижурналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Владислав Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції "Вставай, Україно" (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул. Велика Житомирська 18 травня.

Разом з тим, 21 травня в управлінні зі зв'язків з громадськістю МВС України заявили, що підозрюваного у побитті журналістів (20-річного жителя Київщини) затримано.

Крім того, глава МВС Захарченкоповідомив, що кримінальне провадження за фактом інциденту 18 травня перекваліфіковано зі ст. "Отримання легких тілесних ушкоджень" ч.1 ст.121 на "хуліганство" ч.2 ст.296 Кримінального кодексу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: українську владу, CША, інцидент 18 травня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]