Чт, 2024-04-18, 09:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
В Авдіївській промзоні - багатогодинні обстріли. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, ще троє зазнали поранень. Про це сьогодні 11 січня повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку бойовики порушували режим припинення вогню в Попаснянському районі, застосувавши легке озброєння, стрілецьку зброю. Крім того, окупанти випустили по позиціях сил АТО 4 мінометних снаряди. У Троїцькому застосували гранатомет. Двічі відкривали вогонь у Станиці Луганській. Всього за добу на Луганському напрямку зафіксовано 7 збройних провокацій.

На Донецькому напрямку незмінно "гарячими точками" залишаються Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Авдіївка, Донецький аеропорт. Противник застосовував міномети калібром 82 мм і 120 мм, випустивши по позиціях українських військових понад 120 мінометних снарядів. В Авдіївській промзоні бойовики вели обстріл 6 годин. Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 12 випадків порушення режиму припинення вогню.

Мотузяник нагадав, що останнім часом на Світлодарській дузі відбулася активізація бойових дій.

"Як відомо, ситуація останніми місяцями там дуже напружена. Там тривали дуже серйозні бойові дії, внаслідок яких дійсно підрозділи ЗСУ зайняли певні дуже важливі нові позиції але в межах лінії розмежування. В рамках нашої території", – сказав Мотузяник.

Він наголосив, що Мінські угоди не порушувались.

Раніше у вівторок в мережі з'явилась інформація, що на Світлодарськ дузі у сил АТО з'явилося "трохи" нових позицій.

На Маріупольському напрямку найбільшу кількість збройних провокацій фіксувалися в Мар'їнському районі і на східних підступах до Маріуполя. Бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети, також було 5 випадків використання мінометів. Крім того, о 19.20 вівторка ДРГ противника спробувала атакувати позицію українських військових у районі села Тарамчук, напад було відбито за кілька хвилин. Всього за добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 30 випадків порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, 24 грудня окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські військові відбили дві вилазки під Попасною.

Командування бойовиків приховує втрати

За минулу добу внаслідок порушення правил безпеки під час розвантаження боєприпасів отримали важкі травми п'ятеро російських військовослужбовців, десятеро самовільно залишили місце служби. Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"10 січня ц.р. у 7-й окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ самовільно залишили місце служби десять військовослужбовців підрозділу протиповітряної оборони. В артилерійському підрозділі бригади внаслідок порушення правил безпеки під час розвантаження боєприпасів отримали важкі травми п'ять військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

В ГУР також зазначають, що у з'єднаннях та частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ збільшується кількість випадків дезертирства та самогубств, що пов'язано з фізичним та морально-психологічним перевантаженням особового складу.

За інформацією прес-центру, у підрозділах 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ продовжує працювати комісія 1-го АК ЗС РФ, якою вже виявлено більше двадцяти фактів приховування командуванням полку загибелі та каліцтва військовослужбовців, що сталися у цьому році.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 609 | Додав: adminA | Теги: багатогодинні обстріли, авдіївська промзона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]