Сб, 2024-04-20, 10:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
В Бельгії вибух поїзда з хімікатами: двоє загиблих, 14 поранених
Інші останні Новини світу
У результаті катастрофи поїзда з хімікатами в Бельгії двоє людей загинули, ще 14 одержали поранення. Пожежа локалізована, але впоратися з вогнем не вдається.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на агентство RTL і на губернатора провінції Східна Фландрія Яна Брірса.

За словами губернатора провінції, що виступив на прес-конференції, загинули місцеві жителі, які виявилися поблизу від місця події.

Раніше Брірс заявляв, що потерпілих у результаті аварії поїзда з хімікатами немає, при цьому ЗМІ повідомляли про госпіталізацію п'ятьох осіб.

Всім городянам рекомендовано щільно закрити вікна й двері, тому що при горінні виділяються випари смертельно небезпечної синильної сірки. Залізничне сполучення на ділянці, де сталася НП, зупинено, як мінімум, на добу.

Пожежники кажуть, що при гасінні може виділитися багато отруйних газів, тому цистерни повинні догоряти під їхнім контролем. Швидше за все, вогонь затихне тільки до вечора суботи.

Палаючі матеріали - а це акрилонітрил - не вибухонебезпечні. Однак токсичні речовини вже осіли на ґрунті й потрапили в каналізацію. Серйозної небезпеки для життя вони не несуть, запевняє влада: ґрунт очистять, а стоки помиють.

Тим часом місцеві жителі неохоче підкоряються наказу влади евакуюватися. Поліція скаржиться, що багато хто виходить на вулицю, хоча з міркувань безпеки їм це заборонили. Раніше повідомлялося, що влада рекомендувала 300 жителям прилеглих будинків евакуюватися.

Причини аварії наразі незрозумілі, однак уже відомо, що це не було помилкою машиніста.

Кілька вагонів поїзда, що перевозив хімічні речовини, зійшли з рейок у суботу в Бельгії біля міста Гент у провінції Східна Фландрія. У результаті виникла пожежа, сталося кілька вибухів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: вибух поїзда з хімікатами в Бельгії, двоє загиблих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]