Сб, 2024-04-20, 04:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
Відставки Могильова, який "виправдав ката Сталіна", Меджліс знову вимагатиме
Інші останні Новини з регіонів України
Учасникам загальнонаціонального траурного мітингу 18 травня в Сімферополі, приуроченого до чергової річниці депортації кримських татар, запропонують підтримати резолюцію з вимогою відставки глави уряду АРК Анатолія Могильова пише Цензор.нет з посиланням на прес-службу Меджлісу.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов, повідомляє Цензор.нет. "Одним з пунктів (резолюції - ред.) Буде вимога відставки прем'єр-міністра Криму Могильова, який відкрито виправдав злочин ката Сталіна проти кримськотатарського народу і сьогодні намагається знищити представницький орган кримських татар Меджліс", - зазначив Джемільов. Одним з основних пунктів документа буде також вимога про визнання українською владою Меджлісу як представницького органу кримськотатарського народу.

За словами лідера Меджлісу, спроби влади, спрямовані на знищення національної системи кримських татар, викликають обгрунтоване занепокоєння у діаспори. "Все це викликає природне і обгрунтоване обурення серед кримських татар, що проживають в Криму і за його межами, - заявив Джемільов. - Всю відповідальність за цю злочинну політику і можливі ускладнення несуть саме ці сили в Україні на чолі з кримським прем'єром Могильовим". Як відомо, конфлікт Анатолія Могильова з Меджлісом триває вже не перший рік.

У 2008 році Могильов після звільнення з посади начальника Головного управління МВС в АРК опублікував у газеті "Кримська правда" статтю "У Криму назріває конфлікт за косовським сценарієм". У своєму матеріалі він назвав кримських татар "посібниками Адольфа Гітлера" і висловив думку, що Сталін вчинив гуманно, виселивши з Криму татар, оскільки врятував їх від гніву фронтовиків, що повернулися з полів Великої Вітчизняної війни.

Нагадаємо, лідер татарського Меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемільов під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з прав людини вимагав порушити кримінальну справу проти Могильова.

Також Джемільов заявив, що за наказом кримського прем'єра масово звільняють представників Меджлісу.

В політичний конфлікт у Криму закликали втрутитись президента України Віктора Януковича.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: Меджліс, відставка Могильова, кат Сталін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]