Пт, 2024-04-19, 09:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:23
В Сирії зараз - катастрофа, далі буде кошмар - Верховний комісар ООН з прав людини
Інші останні Новини світу
Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай в понеділок висловила крайню стурбованість у зв'язку з ситуацією в Сирії, назвавши катастрофою поточний стан справ у цій країні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"По нас (у Сирії) вже вдарила гуманітарна, політична і соціальна катастрофа, а попереду нас чекає справжнісінький кошмар", - заявила Піллай на відкритті тритижневої сесії РПЛ ООН в Женеві, коментуючи ситуацію в Сирії.

"Я побоююся, що міжнародне співтовариство не впорається з виконанням своїх основних зобов'язань по відношенню до жертв (сирійського конфлікту)", - сказала вона.

Проте, Верховний комісар ООН з прав людини висловила надію на те, що "міжнародне співтовариство зробить серйозні зусилля, щоб зупинити кровопролиття в Сирії".

Вона в черговий раз засудила злочини, імовірно, вчинені сирійськими урядовими військами щодо мирних жителів в ході конфлікту.

Раніше повідомлялося, що Піллай підкреслила, що сирійський уряд продовжує "застосовувати не співставну силу в житлових районах" і завдає ударів по лікарнях і школах. Вона зазначила, що бунтівники також вчиняють "безглузде насильство, порушуючи права людини".

Як повідомлялося, 27 травня в Женеві відкрилася тритижнева сесія РПЛ ООН. Нагадаємо, мирна конференція між сирійською владою та опозицією повинна відбутися на початку червня 2013 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Сирія, верховний комісар ООН, Кошмар, катастрофа, прав людини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]