Чт, 2024-04-25, 00:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
З українською громадою Естонії зустрівся Порошенко
Інші останні Українці в світі

Після завершення робочої програми візиту президента України Петра Порошенка в Естонії він разом з дружиною Мариною зустрівся з українською громадою Естонії в Культурному Українському центрі, розташованому в центрі старого Таллінну. Про це повідомляє прес-служба президента.

Спочатку керівник Культурного Українського центру Анатолій Лютюк провів для гостей невеличку екскурсію по комплексу споруд КУЦ та Церкви Богородиці Троєручиці (УГКЦ) в старому місті Таллінна, показав навчальні класи, майстерні, друкарню.

Потім слово взяли керівники українських організацій Віра Коник (Конгрес українців Естонії) та Володимир Пономарь (Асоціація українських організацій в Естонії), що розказали про громадське життя українців в цій країні. Також виступили постійні учасники безстрокового пікетування російського посольства в Таллінні, українські представники творчої інтелігенції Естонії, серед яких - Руслан Трочинський (керівник гурту "Свята ватра", екс-"Гайдамаки") та журналіст Олег Самородній.

Президент окремо наголосив на видатній ролі, що її відіграє в протистоянні російській агресії, становленні та реформуванні української держави наша діаспора, в тому числі й естонська громада.

"Ніколи раніше в нас не було такої уваги до української діаспори в усьому світі. По суті тільки в останні часи Українська держава почала ставитися до своєї діаспори так, як вона на те заслуговує - як до окремого, найважливішого політичного чинника", - підкреслив Порошенко.

23 січня президент України перебував в Естонії з офіційним візитом. А 24 січня вирушить до Фінляндії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: українська громада Естонії, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]