Вт, 2024-04-16, 19:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
За добу в зоні АТО загинуло двоє українських військових. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загинуло двоє українських військовослужбовців, поранених немає. Про це сьогодні на брфиінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинуло- це сталося біля Майорська. За добу жоден український військовослужбовець не поранений", - сказав речник.

За його словами, один із загиблих - військовослужбовець ЗСУ, якій дістав численні осколкові поранення внаслідок обстрілу бойовиками із гранатомету, інший - капітан поліції, який, ризикуючи життям, намагався вивезти з-під обстрілу терористів автомобіль з мирними громадянами.

Крім того, протягом минулої доби на Донецькому напрямку бойовики обстріляли сили АТО із БМП, танка та мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями.

"На Донецькому напрямку найгарячіше було на околицях Горлівки. Зокрема, в районі Зайцевого та Майорська бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Поблизу Новгородського зафіксовані провокації з залученням бронетехніки – стріляли з БМП і танка, а також зі 82-мм міномету, які заборонені Мінськими домовленостями", - зазначив речник.

За його даними, ще більш на захід від Горлівки, біля села Троїцьке, працював ворожий снайпер. Неспокійно було й в районі Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки, Пісок і Опитного.

"Бандформування здійснили кілька провокацій з застосуванням стрілецької зброї і гранатометів, а біля Опитного зафіксований ще один снайперський обстріл", - сказав Мотузяник.

За його словами, на Маріупольскому напрямку було зафіксовано одну збройну провокацію неподалік Мар’їнки. Водночас на Луганському напрямку зберігається перемир’я - не зафіксовано жодної збройної провокації.

Розвідка: бойовики посилюються на Сєвєродонецькому, Слов’янському і Донецькому напрямках

Протягом минулої доби зусилля бойовиків зосереджувались на перегрупуванні та посиленні підрозділів на Сєвєродонецькому, Слов’янському та Донецькому напрямках. Про це 10 січня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Також бойовики активно проводять заходи з реформування та доукомплектування з’єднань та частин, підвищення боєздатності своїх підрозділів та з посилення повітряного компоненту розвідки.

Окрім того терористи активізували інформаційно-пропагандистські заходи, зазначили в ГУР.

"Представникам СММ ОБСЄ надано інформацію про наявність у районах н.п. Калинове, Комуна забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, CАУ, 122-мм РСЗВ "Град", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 9 січня бойовиками здійснено 28 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та БМП.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, загинуло двоє українських військови, Доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]