Пт, 2024-04-19, 20:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
За добу зафіксовано 38 обстрілів позицій сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу зафіксовано 38 обстрілів позицій сил АТО, троє українських військовослужбовців зазнали поранень. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Зазначається, що на Маріупольському напрямку зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли Талаківку, Широкине та Водяне. З 82-міліметрових мінометів вони вели вогонь по Павлополю, Широкиному, Талаківці, Лебединському та Водяному. З гранатометів та стрілецької зброї – по Гнутовому, Водяному, Павлополю, Лебединському, Мар’їнці, Новотроїцькому.

За даними штабу, на Донецькому напрямку окупанти з тих же видів озброєння стріляли по Луганському, Авдіївці, Троїцькому і Зайцевому.

"На Луганському напрямку терористи вели вогонь по наших позиціях з гранатометів поблизу Станиці Луганської, а зі стрілецької зброї – біля Сизого", - додали в прес-центрі.

Зазначимо, у зоні АТО за добу (31 грудня) загиблих немає, один військовослужбовець поранений. Про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник. Він також повідомив, що в новорічну ніч українські позиції обстрілювали на Світлодарській дузі.

"Уже перед самим Новим роком окупанти почали мінометний обстріл на Світлодарській дузі, який завершився вже після опівночі. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів", - уточнив спікер.

П’яний бойовик під час сварки підірвав гранатою чотирьох окупантів, ще двох поранено - ГУР

П’яний бойовик під час сварки між офіцерським та рядовим складом РФ на території тимчасово окупованого Донбасу підірвав ручною гранатою чотирьох окупантів, ще двох поранено. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначили у відомстві, незважаючи на посилення російським окупаційним командуванням заходів щодо підтримання військової дисципліни та контролю за особовим складом, у з’єднаннях та частинах 1 і 2 АК продовжуються випадки дезертирства та небойових втрат внаслідок зловживання алкогольними напоями.

"31 грудня 2016 року в 9-му окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК під час сварки між офіцерським та рядовим складом один з військовослужбовців, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, застосував ручну гранату, внаслідок чого чотирьох окупантів вбито (з них – одного офіцера), ще двох поранено", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, станом на 1 січня 2017 року в 7-й окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК близько 14 відсотків військовослужбовців вважаються такими, що самовільно залишили розташування підрозділів.

"З метою попередження неправомірних дій щодо цивільного населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей командуванням Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов- на Дону) ЗС РФ наказано вилучити особисту зброю (пістолети) в офіцерського складу 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК на час новорічних та різдвяних свят", - додали в розвідці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: Доба, 38 обстрілів позицій сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]