Пт, 2024-04-26, 05:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Бойовики відновили обстріли. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Учорашній вечір і сьогоднішня ніч у зоні проведення АТО не були спокійними. Бойовики відновили обстріли позицій українських військових.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці у Facebook.

"Розпочинаючи з 21.42 і майже до 23 години терористи обстрілювали наші позиції в районі населеного пункту Піски, а по Опитному працював гранатомет бандитів", - зазначається в повідомленні.

Також у прес-центрі повідомили, що в районі Широкиного бойовики здійснювали провокаційні дії, стріляючи з гранатометів, стрілецької зброї, а о 00.26-0.31 - з використанням 82-мм міномета.

"Українські військові, дотримуючись Мінських домовленостей, вогонь у відповідь не відкривали", - підсумували в прес-центрі.

Напередодні в штабі АТО повідомляли, що бойовики спеціально поширюють неправдиву інформацію про обстріли і наступ сил АТО на їхні позиції, щоб дискредитувати Україну і звинуватити її в порушенні Мінських угод.

Крім того, за даними групи "Інформаційний спротив", в районі північніше Мар'їнки і біля Донецького аеропорту протягом доби бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї як із нейтральної смуги, так і у себе на позиціях.

Бойовики мінують ділянки потенційних пересувань сил АТО і провокують українських військових. Захарченко та Ходаковський борються за владу

Російсько-терористичні війська продовжують спроби спровокувати сили АТО на відкриття вогню. Відзначаються активні дії розвідгруп бойовиків, на ряді ділянок фіксується діяльність російської радіотехнічної розвідки, повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Фейсбуці.

На різних ділянках лінії зіткнення спостерігався відведення танків противником, у ряді випадків виявляється імітацією. На потенційно небезпечних ділянках, де можливе просування українських військ, терористи активно встановлюють мінні поля і інженерні загородження.

Західніше н.п. Молодіжне в районі н.п. Попасна дві групи супротивника чисельністю по 15-25 чоловік здійснювали спостереження за позиціями сил АТО з "зеленки" в "сірій смузі". Перед відходом терористи відкрили вогонь у напрямку опорного пункту НД України і, не дочекавшись відповідного вогню, відійшли в напрямку н.п. Молодіжне.

Хаотичний вогонь відзначався і з боку аеропорту м.Донецька. Тут у лісосмузі терористи оперують невеликими групами по 10-15 осіб.

Епізодична стрілянина по нейтральній смузі і в напрямку позицій сил АТО зі стрілецької зброї і АГС-17 зафіксована в районі н.п. Мар'їнка та Докучаєвськ.

Робота ворожих снайперів наголошується в районі н.п. Гольмівському, Луганське, Щастя, Станиця Луганська, Донецька, а також на приморському напрямку.

Переміщення:

- У центрі м.Луганськ зосереджено 24 танка, близько 40 одиниць автотранспорту та 18 ББМ різного типу - БМП-1,2, МТ-ЛБ;

- На околиці м.Донецьк терористи обладнали замаскований "відстійник" для бронетехніки в напівзруйнованих технічних приміщеннях. Помічені 10 танків і більше 20 ББМ різного типу, в основному БМП-2. Протягом мінившіх доби туди перекинуті 6 армійських вантажівок з озброєними бойовиками;

- В районі н.п.Успенка, Лісове спостерігалися 18 танків в декількох колонах на марші, 6 знарядь Д-30 і Д-30А, розгорнутих на позиціях південніше Лісового. У прилеглих лісосмугах зафіксовані до 30 ББМ - БМП-1, МТ-ЛБ (4 - з ЗРК "Стріла-10М");

- В районі н.п. Стаханов на позиціях знаходяться 4 танки, 12 БТР-70,80, і 6 МТ-ЛБ;

- Колона автомобілів з 5 знаряддями Д-30 на причепі виїхала з м. Антрацит в бік м Красний Луч.

Почалася реорганізація нещодавно створеної так званої "прикордонної служби МДБ ДНР", яка полягає як мінімум в триразовому скороченні тільки що набраного особового складу, що сприймається бойовиками як "злив Новоросії".

Триває боротьба за владу між Олександром Захарченко і Олександром Ходаковським. "Глава ДНР" вживає заходів щодо зменшення впливу "секретаря ради безпеки" на незаконні збройні формування. Здійснюється реорганізація банди "Схід", в ході якої близько 40% терористів виведені за штат, решта проходять процедуру зарахування в підрозділи так званого "МВС ДНР" (як мінімум третина з них раніше судимі). У той же час активно формується батальйон спецпризначення "Легіон" чисельністю до 500 людина, яка буде підконтрольний особисто Захарченко та увійде до складу бандформування "Оплот".

У м. Єнакієве Донецької області при видачі гуманітарної допомоги від благодійного фонду Ріната Ахметова першочерговими пільгами при отриманні користувалися родичі та особи, які отримали поранення під час бойових зіткнень НЗФ "ДНР" з силами АТО.

За наказом так званого "міністерства охорони здоров'я "ДНР", скасована акредитація представникам міжнародної організації "Лікарі без кордонів", які знаходяться на окупованій терористами території. Враховуючи, що представники зазначеної організації в основному працювали в тубдиспансері і в'язницях, використовуючи власні ліки, фахівцями медичної галузі не виключається ймовірність спалаху і поширення в "ДНР" небезпечних хвороб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: бойовики відновили обстріли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]