Пт, 2024-04-26, 08:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
Через підписання антипіратської угоди, хакери оголосили інтернет-війну владі Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Хакери атакували ряд урядових інтернет-ресурсів Польщі, повідомляє Wirtualna Polska. Зокрема, не доступні або працюють дуже повільно сайти Сейму (парламенту країни) і прем'єр-міністра Дональда Туска.

Хакери повідомили, що єдиним забезпеченням безпеки офіційної сторінки канцелярії прем'єра Польщі був логін - ADMIN, а пароль - ADMIN1.
Заволодівши сторінкою уряду Польщі хакери розмістили там відео на якому Барбара Кварц звернулася до Дональда Туска зі словами: "Пане прем'єр, беру на себе управління. І оголошую військовий стан у мережі Інтернет".
Ця кібератака пов'язана з планами польської влади підписати Торговельної угоди по боротьбі з контрафакцією (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA), яка посилює контроль над дотриманням авторського права в інтернеті. У зв'язку з цим угруповання хакерів Anonymous нещодавно пообіцяла провести "повномасштабну атаку на польський уряд", який збирається обмежити інтернет-свободи.
ACTA передбачає, зокрема, введення нових вимог до інтернет-провайдерів - вони будуть зобов'язані повідомляти про порушення авторського права з боку користувачів. Крім того, передбачається дозволити працівникам митниці оглядати комп'ютери та інші прилади, на яких може зберігатися піратський контент.
На рахунку Anonymous атаки на інтернет-сайти Сенату США і ЦРУ, сайти президента та уряду Бразилії.
Нагадаємо, що в грудні 2010 року група хакерів, що об'єдналися під назвою Anonymous, провели низку кібератак проти опонентів глави WikiLeaks. Нападам піддалися сайти платіжних систем Visa, PayPal, Moneybookers, оскільки вони заблокували рахунки WikiLeaks під тиском спецслужб США та країн Європи.
Під натиском інтернет-активістів впали сайти колишнього губернатора Аляски Сари Пейлін, яка закликала ліквідувати Джуліана Ассанжа, і офіційний сайт прокуратури Швеції, яка завела справу на засновника WikiLeaks.
Також у січні хакерська група Anonymous, яка виступає в підтримку інтернет-проекту Wikileaks, опублікувала заяву на адресу британського і американського урядів, де називала їхні дії "оголошенням війни".
Влада Польщі ухвалила рішення про підписання міжнародного договору
Влада Польщі ухвалила рішення про підписання Торговельної угоди про боротьбу з контрафактною продукцією - міжнародного договору, спрямованого на протидію піратству, повідомляє "ТАСС-Телеком".
Як підкреслив польський міністр адміністрації і цифрових технологій Міхал Боні, рішення про підписання угоди було прийнято після ретельного аналізу документа. Угода, за його словами, не змінить польського права в частині функціонування інтернету та прав користувачів. Міхал Боні також зазначив, що влада має намір провести зустрічі з представниками інтернет-спільноти, і статті угоди будуть додатково проаналізовані. Крім цього, документ повинен бути затверджений польським парламентом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1251 | Додав: nowyny | Теги: антипіратська угода, Польща, влада, інтернет-війна, Хакери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]