Чт, 2024-04-25, 11:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
ЄС чекає від України кроку назустріч задля парафування Асоціації
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз чекає від України кроку назустріч для парафування Угоди про асоціацію. Про це заявив міністр європейських справ Польщі Миколай Довгелевич, повідомляє УНІАН.

"Ми чекаємо на відповідь української сторони, українці роздумують над остаточним терміном парафування Угоди. Іншої інформації я не маю, але загалом все тепер залежить від них", - сказав він.
Експерт Польського інституту міжнародних справ Павел Токарський стверджує, що зацікавленість Європейського Союзу Києвом останнім часом зменшилася.
У свою чергу Агнєшка Лада з Інституту громадських справ вважає, що Євросоюз не може забувати про Україну.
"Українське суспільство дуже поділене – частина українців дуже хоче бути в ЄС, частина не бачить причин для такого кроку. Тому необхідно й надалі показувати українцям, що для них є місце в Євросоюзі, а одночасно необхідно тиснути на українську владу, щоб показати – для них також важливо, аби вони діяли на користь європейської інтеграції", - наголосила вона.
Раніше повідомлялося, що лідери Євросоюзу не збираються проводити офіційні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем. За словами джерела, це викликано невдоволенням подіями, які відбуваються в Україні, зокрема ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
19 грудня 2011 року у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Очікувалося, що на ньому буде парафовано Угоду про Асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій долучення до Євросоюзу. Критичні висловлювання щодо політичної ситуації в Україні озвучили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської Ради Герман ван Ромпей.
Втім, президент Віктор Янукович висловив задоволення результатами саміту.
У свою чергу міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко висловив сподівання, що угоду про асоціацію з Європейським Союзом буде парафовано до середини лютого 2012 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1124 | Додав: nowyny | Теги: україна, Європейський союз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]