Ср, 2024-05-01, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:16
Катер "Іволга" з тілами загиблих підняли з Чорного моря
Інші останні Новини з регіонів України

Затонулий у Чорному морі на Одещині катер "Іволга" піднято з води. Всередині судна знайдено ще два тіла загиблих.

Про це у понеділок, 19 жовтня, повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Міністерства інфраструктури України.

"Перша перевірка піднятого з дна Чорного моря катера "Іволга", що затонув 17 жовтня, підтвердила наявність всередині щонайменше двох тіл загиблих", - повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.

Наразі перевірка, яку здійснюють представники МВС та урядової комісії з розслідування трагедії, триває. Інформація оновлюватиметься.

Як розповів Васьков, катер "Іволга" піднято на поверхню та поміщено на палубу плавкрану "Богатир". Рятувальні роботи здійснено силами підприємств Мінінфраструктури, додав він.

17 жовтня о 15.38 у Чорному морі в районі м. Білгорода-Дністровського Одеської області перекинулося прогулянкове судно "Іволга". На борту перебувало щонайменше 36 людей (серед них - одна жінка). За інформацією Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області, 22 людини було врятовано, їхній стан стабільний. У медзакладах залишаються дві людини. 14 пасажирів загинули, нині, за інформацією прокуратури Одеської області, їхні особи встановлено.

Як заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, керівник урядової комісії з розслідування причин цієї трагедії Геннадій Зубко, на борту судна могли бути ще люди.

"За наявною інформацією, ще могло бути на судні до восьми осіб. Є інформація про те, що на березі ще додатково є транспортні засоби, власників яких не визначено. Але ми сподіваємося на те, що слова капітана про те, що на кораблі було 36 людей, відповідають дійсності", - сказав він.

За попередніми даними, причиною аварії катера стало перевантаження судна. Капітану затонулого катера оголошено про підозру, його затримано. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що спричинило загибель людей), санкція якої передбачає позбавлення волі терміном до десяти років.

Сьогодні, 19 жовтня, суд заарештував капітана затонулого катера на 2 місяці без права внесення застави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: Чорне море, катер Іволга, тіла загиблих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]