Пт, 2024-04-26, 10:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
"Хімічний снігопад" обрушився на Італію, викликаний сильним вітром з Росії
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Паданській долині в Італії зафіксовано рідкісне явище, - "хімічний снігопад", пише газета Corriere della Sera. Це феномен породжений поєднанням крижаного вітру з Росії і сильного забруднення вказаного району, цитує статтю InoPressa.

Подібне явище виникає в результаті промислового забруднення повітря такими речовинами, як сульфат міді, оксид міді, йодат ртуті, свинцю або кадмію, силікати. "У цих часток структура, схожа на структуру сніжинок, шестикутна, таким чином вони набули виду снігових пластівців", - пояснив журналістам співробітник Інституту атмосферних і кліматичних наук Національного центру досліджень Вінченцо Левіццані.
Як стверджує видання, дивні снігові пластівці випали в районі Мілана у зоні Брешиа і навіть на кордонах Верони. За словами учених, це досить рідкісний феномен, але цілком реальний.
Основними умовами його виникнення є низька температура і висока вологість. Усе починається на висоті приблизного 1 км, де температура утримується на рівні мінус 15 градусів. Але і на поверхні землі температура низька тому кристали зберігають свою форму. При температурі вище за нуль пластівці б розтанули.
На щастя, "хімічний снігопад" не може тривати довго: коли не залишається забруднюючих часток, він припиняється. Проте цей феномен є безперечним сигналом про серйозний рівень забруднення довкілля, відмічає видання.
А минулого року в Самарі випав сніг з відтінками коричневого кольору. Екологи негайно узяли сніг на хімічний аналіз. Аналіз показав, що небезпеки для життя людини немає.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1096 | Додав: nowyny | Теги: хімічний снігопад, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]