Пт, 2024-04-26, 09:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
ЛЕП в Криму вже відремонтували, але світліше від цього не стало. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Електроопору гілки "Каховка-Титан" на Херсонщині, яка має постачати світло до анексованого півострова Крим, повністю демонтували та вже встановили нову. Про це сказав начальник управління інформполітики "Укренерго" Зиновій Буцьо, повідомляє "112 канал".

"Лінія знаходиться зараз ще в ремонті, хоча будівельні роботи закінчені, але лінія заземлена. Коли ми дістанемо команду, що можна вже включатися, тоді ми виводимо її з ремонту. Вона може працювати, вона стоїть змонтована, нова опора, а питання включення вирішується в інших інстанціях", - зазначив він.

Як повідомлялось, в ніч на 31 грудня за 20 км від Херсону впала ще одна опора ЛЕП, яка постачала світло до Криму. За попередніми висновками експертів-вибухотехніків, електроопора була пошкоджена в результаті підриву.

РосЗМІ: Путіну вже передали цифри "опитування кримчан" щодо електроенергії

Всеросійський центр вивчення громадської думки вже підготував цифри щодо ставлення жителів Криму до контракту про постачання електроенергії з України, які попросив надати президент РФ Володимир Путін. Про це повідомив гендиректор ВЦВГД Валерій Федоров на прес-конференції, передають "РИА Новости".

За його словами, опитування показало, що 93,1% кримчан не погодилися на контракт з Києвом щодо постачання електроенергії, в якому буде формулювання про приналежність регіону Україні.

При цьому, як повідомляє російське видання, "94% респондентів сказали, що готові до незначних перебоїв в енергопостачанні протягом найближчих трьох-чотирьох місяців, якщо контракт з українською стороною на нинішніх умовах не буде підписаний".

"Дані, звичайно, були передані президенту", - сказав Федоров.

Результати опитування прокоментували в Кремлі, де впевнені, що Путін прийме рішення відмовитися від підписання контракту на таких умовах. Однак, якщо Київ відмовиться від своєї вимоги, "тоді ситуація зміниться".

"Власне, це те, на чому наполягали наші російські колеги протягом усіх переговорів", - зазначив офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков.

Опитування проводилося по телефону в два етапи. Перший почався о 14.00 за місцевим часом і закінчився о 19:00 у четвер, 31 грудня. Другий стартував у п'ятницю, 1 січня, об 11.00 і закінчився о 15.00.

Загалом було опитано в Криму 2525 осіб, у Севастополі - 500. Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Про те, що Володимир Путін доручив провести соцопитування населення Криму і Севастополя стало відомо 31 грудня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: ремонт, Лёп, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]