Вт, 2024-03-19, 08:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

 

Найпрестижніший концертний зал Лондона – Альберт-хол – закрито для російських виконавців. Про це розповів політичний емігрант з Росії та координатор руху "Говорите громче!" Андрій Сидельников.

Останні Новини Європейського Союзу | Новини європейської України| Додано: 2016-01-04| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

 

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес і Ієва Купце повінчалися 2 січня в церкві Святої Анни у Халлісте. Ця церква була домашньою церквою сім'ї Ільвесів ще в XVIII столітті.


 

У резонанснiй епопеї довкола формату майбутнього чемпiонату України стався несподiваний поворот. Федерацiя футболу України запропонувала варiант, за яким у наступнiй першостi виступить 16 команд.


 

Привітання мера Києва підірвало інтернет. Відео, на якому Віталій Кличко в костюмі Діда Мороза катається на вейкборді, виконує різні трюки і занурюється у воду, набрало рекордну кількість переглядів.


 

Різкі морози у новому році викликали рідкісне мальовниче природне явище над морем біля Одеси – багатьох городян і приїжджих здивувала поява випарів над морською водою в 10-градусний мороз.


 

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що зустрів Новий рік з бійцями 28-ї окремої Одеської гвардійської механізованої бригади в зоні АТО.


 

Президент України Петро Порошенко вирішив похвалитися подарунком на новорічні свята від своєї прес-служби й виставив фото журналу The Economist.


 

 

На Волині Служба безпеки України викрила підпільний цех з незаконної обробки бурштину. Про це повідомляє прес-центр СБ України.


 

У русі потяга "Інтерсіті+" сполученням Львів - Київ, який обслуговується складом Екр-1 "Тарпан", виробництва Крюківського вагонзаводу, сьогодні, 4 січня, стався збій.


 

Страта проповідника Німр ан-Німра і ще 46 шиїтів сигналізує, що Саудівська Аравія сильно нервує, але вона грає з вогнем, пише Die Presse. Росія та Іран здобудуть величезну користь із чвар саудитів.


 

Міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що у радіостанцій, які не мають у своїх ефірах пісень українською мовою, треба забирати ліцензії. Про це він написав на своїй Twitter-сторінці.


 

На аеродромі у селі Крупсько неподалік Львова під час виконання тренувального стрибка з парашута загинув 30-річний спортсмен, житель міста Івано-Франківська.


 

У Львівській області гірники шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" 2 січня 2016 року почали страйк через заборгованість по зарплаті. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.


 

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль порівняв нову поліцію зі здоровою людиною, яка опинилася серед хворих на туберкульоз.


 

Кабмін оприлюднив інфографіку про міфи і реальність безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Відповідна інформація розміщена на Урядовому порталі.


 

Сьогодні, 4 січня, на території України переважатиме холодна погода, але вже до вівторка почнеться потепління. На 5 січня синоптики прогнозують невеликий сніг, вдень на півдні з дощем, місцями ожеледь.


 

 

З 4 січня на кордоні Швеції і Данії введений режим прикордонного контролю, повідомляє DW. Таким чином Швеція має намір зупинити потік нелегальних мігрантів, що в'їжджають в країну.


 

Група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, звузила список причетних до аварії рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року до 20 російських військових.


 

Найкращий взірець європейської інтеграції для України - це "сусідня і братня Польща". Таку думку висловив у телевізійних "10 хвилинах з прем'єр-міністром" глава уряду Арсеній Яценюк.