Сб, 2024-05-11, 05:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
Мінкульт: це не об'єкт культурної спадщини - за знесення пам'ятника Петровському порушили справу
Інші останні Новини з регіонів України

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника радянському діячеві Григорію Петровському в Дніпропетровську ввечері 29 січня.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, провадження розпочато за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України (знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини).

"На заході були присутні більше 200 активістів. Для попередження силового протистояння і конфліктів громадський порядок охороняли 131 співробітник дніпропетровської поліції, також працювали групи документування. Для забезпечення безпеки громадян працівники поліції обмежили входи і виходи з метро. Після пошкодження пам'ятника Петровському частина учасників заходу попрямувала в парк ім. Калініна з метою демонтажу однойменного пам'ятника, однак після проведеної працівниками поліції профілактичної бесіди, вони відмовилися від задуму і розійшлися", - йдеться в повідомленні поліції.

Поліція також нагадує, що санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Пам'ятник Петровському не значиться у реєстрах національного або місцевого значення - Кириленко

Глава Мінкультури України В'ячеслав Кириленко заявляє, що пам'ятника Петровському, знесеного в ніч на 30 січня, немає в реєстрах пам'яток національного або місцевого значення.

Про це він написав у Твіттері.

"Ні в одному реєстрі пам'яток - ні національного, ні місцевого значення - пам'ятника Петровському в Дніпрі немає", - заявив він.

При цьому Кириленко висловив здивування, чому поліція порушила провадження за фактом повалення пам'ятника радянському діячеві.

Як відомо, у Дніпропетровську активісти повалили пам'ятник радянському політичному діячеві, одному з організаторів Голодомору 1932-1933 років Григорію Петровському.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: культурна спадщина, справа, Мінкульт, пам'ятник Петровському | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]