Пт, 2024-04-26, 17:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:03
На зустріч для передачі їм першочергових справ проти корупціонерів Яценюк кличе правоохоронців
Інші останні Офіційні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює 21 січня зустріч генерального прокурора України, глав Міністерства внутрішніх справ, СБУ, Національної поліції і нового антикорупційного прокурора для передачі їм першочергових справ проти корупціонерів, пише Інтерфакс-Україна.

"Як прем'єр-міністр я прошу й ініціюю зустріч генерального прокурора, голови МВС, Національної поліції, голови СБУ, нового антикорупційного прокурора, міністра юстиції, щоб передати від імені уряду України перелік кримінальних проваджень, які, на нашу думку, вимагають негайного розслідування та притягнення корупціонерів до відповідальності", - заявив Яценюк на засіданні Кабінету міністрів у середу, 20 січня, у Києві.

"У першу чергу, хотілося б підкреслити, що нерозслідувана практично жодна афера Януковича і колишнього режиму. Заарештовані гроші продовжують залишатися на рахунках. А минуло два роки", - додав прем'єр-міністр.

Яценюк висловив сподівання, що "завтра буде предметна й ефективна розмова, як боротися з корупцією і коли це буде зроблено".

Нагадаємо, раніше із заявами про причетність політиків і чиновників до корупційних схем виступав голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі.

Зокрема, мова йшла про те, що через корупційні схеми з України щороку виходить близько 5 млрд доларів, а держпідприємства втрачають близько 120 млрд гривень у вигляді втраченої вигоди і прибутку.

Серед головних корупціонерів він назвав Ахметова, Коломойського, Мартиненка, Іванчука. За словами Саакашвілі, відповідальність за це повинен нести глава уряду Арсеній Яценюк.

Саакашвілі заявив також, що готовий надати всі документи, що підтверджують його заяви про причетність до корупції Кабінету міністрів України і великих бізнесменів країни.

У відповідній заяві членів Кабміну, опублікованому на урядовому порталі 16 грудня, мовиться, що звинувачення членів Кабінету міністрів у корупції не мають доказів і мають на меті дестабілізувати ситуацію в країні

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що дані, озвучені Саакашвілі на антикорупційному форумі, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: Яценюк, правоохоронці, справи проти корупціонерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]