Пт, 2024-04-26, 15:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:59
Отримає 10 тисяч переможець конкурсу художніх репортажів "Самовидець"
Інші останні Культурні новини

Четвертий конкурс художнього репортажу "Самовидець" розпочав прийом заявок учасників. З цього року конкурс носитиме ім’я Майка Йогансена – письменника, який започаткував художній репортаж в Україні.

Серед нововведень конкурсу – розмір нагород. Відтепер автори найкращих репортажів зможуть отримати 10 тисяч гривень за перше місце, 7 тисяч – за друге і 5 тисяч гривень за третє місце. Також оновився склад журі: до нього увійде відомий журналіст та автор книги "Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі" Денис Казанський, головний редактор "Українського журналу" Петро Андрусєчко та автор книги "Україна: Масштаб 1:1" Олег Криштопа.

Тема цьогорічного "Самовидця" – "Війна. Життя de facto". 10 найкращих робіт увійдуть в альманах "Veni, Vidi, Scripsi", а переможець, окрім грошової винагороди, отримає можливість випустити свою книгу репортажів у видавництві "Темпора", яке є організатором "Самовидця".

Автори мають надіслати свої неопубліковані раніше художні репортажі до 25 квітня. З детальною інформацією можна ознайомитися на facebook-сторінці конкурсу. Імена переможців стануть відомі 15 червня.

Зауважимо, що за підсумками минулих конкурсів видавництво "Темпора" видало два альманахи найкращих репортажів: "Світ у масштабі українського репортажу", "Де, як і чому працюють українці", готують до друку третій альманах "Історія наживо". Вийшли друком книги лауреатів конкурсу: Олега Криштопи "Україна. Масштаб 1:1" та Дениса Казанського "Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: переможець конкурсу художніх репорт, 10 тисяч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]