Пт, 2024-04-26, 02:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Перевірку документів на кордоні з Данією вводить Швеція з 4 січня
Інші останні Новини Європейського Союзу

 З 4 січня на кордоні Швеції і Данії введений режим прикордонного контролю, повідомляє DW. Таким чином Швеція має намір зупинити потік нелегальних мігрантів, що в'їжджають в країну.

У всіх пасажирів, що перетинають протоку Ересунн по мосту або на поромі, будуть перевіряти паспорти і візи, незважаючи на Шенгенську угоду. Прикордонний контроль вводиться відповідно до закону, який був ухвалений шведським парламентом в грудні 2015 року і буде діяти до 21 грудня 2018 року. Раніше шведська влада ускладнила порядок отримання дозволу на проживання в країні і возз'єднання сімей і родичів.

Ряд членів шведського уряду останнім часом заявляв, що великий приплив людей за короткі проміжки часу може становити загрозу для національної безпеки та громадського порядку.

Побудований 2000 року Ересуннський міст між двома державами загальною протяжністю 7,8 кілометра досі вважався символом європейської інтеграції та свободи пересування.

Нові правила прикордонного контролю відразу після їх ухвалення викликали хвилю критики, особливо серед тих, хто перетинає кордон щодня по дорозі на роботу. Електричками, що прямують Ересуннським мостом, щодня користуються в середньому 8-9 тис. чоловік, а по шосе на мосту з Данії до Швеції і назад в день проїжджає понад 17,3 тис. легкових автомобілів. Крім того, перевезенням пасажирів і автотранспорту в протоці Ересунн займаються кілька поромних ліній.

За деякими прогнозами, через нові правил час поїздки може помітно зрости. Звичні 35 хвилин їзди на поїзді з Копенгагена в місто Мальме на півдні Швеції можуть перетворитися на годину.

Десятимільйонна Швеція закрила кордон, ухваливши в 2015 році більше 160 тис. біженців, в основному з Сирії, Іраку та Афганістану, і опинившись на першому місці серед країн Євросоюзу за кількістю прийнятих біженців на душу населення.

17 грудня шведський парламент ввів паспортний контроль в поїздах, автобусах і на поромах через протоку Ересунн з 4 січня максимальним терміном на півроку. За два дні до цього рішення прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен заявив, що його країна може ввести перевірку документів на кордоні з Німеччиною.

Найчастіше біженці кінцевою точкою маршруту бачать Німеччину - країну з високою соцдопомогою, однак за рішенням Європарламенту всі держави - члени ЄС повинні приймати мігрантів за квотами. Проти цього виступає низка центральних і східноєвропейських держав, зокрема Словаччина, яка подала до суду через незгоду приймати іноземців.

Раніше повідомлялося, що Норвегія посилить прикордонний контроль.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 736 | Додав: admin | Теги: перевірка документів, Данія, кордон, Швеція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]