Чт, 2024-04-25, 23:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
Перша ісламістська партія з'явилася у Лівії
Інші останні Новини світу

У другому за величиною місті Лівії Бенгазі оголошено про створення першої в країні ісламістської партії, що дістала назву "Партії за реформу і розвиток".

Засновники ПРР вже заявили про свій намір брати участь у будівництві нової лівійської держави відповідно до шаріату.

"ПРР - це ісламська партія, яка зобов'язується поважати принципи ісламського законодавства і прагне здійснювати свою діяльність заради побудови держави, заснованої на цих принципах. Наша мета - зміцнення національної єдності Лівії, створення сучасної, цивілізованої і розвиненої держави", - заявили в партії.

Водночас ПРР заявила про відмову взаємодіяти з тими політичними силами, чия ідеологія "йде врозріз із шаріатом".

Партія заснована групою улемів (богословів) за підтримки ісламістів з асоціації "Брати-мусульмани". В той же час нова партія вже заявила, що "не залежить від жодного угруповання".

Нагадаємо, раніше глава перехідної національної ради (ПНС) Лівії Мустафа Абдель Джаліль заявив, що в основу юридичної системи в Лівії будуть покладені і стануть закони шаріату - мусульманського релігійного права.

Заява нової влади Лівії, що підґрунтям правової системи країни мусульманського права, - у жовтні 2011 року викликало побоювання у доповідачки Європарламенту з Лівії Анни Гомес.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: у Лівії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]