Сб, 2024-05-11, 05:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:47
Причину падіння курсу гривні розповіли в НБУ
Інші останні Економічні новини

Ослаблення курсу гривні в останні дні викликане невеликим перекосом попиту та пропозиції валюти. Про це повідомив директор департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко. За його словами, нічого екстраординарного в цьому немає, пише ТСН.

"Такі коливання неодноразово спостерігалися і в попередні місяці, але завдяки саморегулюванню ринку гривня коливалася в досить широкому діапазоні 21-23 грн за 1 дол., і в підсумку ринок виходив на середній рівноважний курс близько 22 грн за 1 дол.", - пояснив Пономаренко.

На його думку, теперішнє просідання гривні зумовлене невеликими обсягами торгів на міжбанківському валютному ринку. Загалом же ситуація є значно кращою, ніж узимку та навесні.

"З вересня спостерігається перманентне перевищення пропозиції валюти над попитом на неї, що дозволило НБУ викупити істотні обсяги валюти через аукціони, не завдавши шкоди міжбанку і курсові", - зізнався він.

Цього тижня курс гривні щодо долара став найнижчим, починаючи з серпня поточного року. Самі учасники ринку пояснюють ослаблення національної валюти наближенням призначених на 25 жовтня виборів і побоюваннями повторення торішнього сценарію, коли після осінніх виборів гривня різко девальвувала. Також на процес девальвації можуть впливати виплати вкладникам неплатоспроможних банків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: причина падіння курсу гривні, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]