Пт, 2024-04-26, 06:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:20
Силам АТО довелося відкривати вогонь у відповідь. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Учора ситуація на сході України загострилася, і силам антитерористичної операції довелося відкривати вогонь у відповідь на обстріли бойовиків.

Про це речник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко заявив під час брифінгу.

"Противник різко активізував обстріли наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках. Там було епізодично застосовано важке озброєння, зокрема, міномети та БМП", - сказав він.

Речник наголосив, що значна частина обстрілів була прицільною, тому сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Крім того, за словами Лисенка, "на Луганському напрямку триває затишшя, проте на Донецькому ворог порушив "режим тиші" по всьому фронту".

"Найбільшу кількість ворожих обстрілів вчора зафіксовано в районі Донецького аеропорту і, зокрема, в Пісках", - сказав він.

За словами Лисенка, на Маріупольському напрямку бойовики "майже без перерви вели вогонь по українських позиціях східніше Красногорівки та Мар`їнки". Важке озброєння незаконні збройні формування при цьому не застосовували, проте кілька разів там працювали ворожі снайпери, додав він.

"Влучний вогонь у відповідь сил антитерористичної операції зупинив любителів гострих відчуттів і змусив окупантів відступити на свої позиції", - підкреслив Лисенко.

Нагадаємо, в штабі АТО повідомляли, що за минулу добу терористи відкривали вогонь 69 разів.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії розгорнулися на Донецькому напрямку - там бойовиками була здійснена серія збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісок. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який повинен був запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (в той же день, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Російські інструктори навчають бойовиків на полігоні в Торезі - розвідка

Бойовики продовжили навчання на полігоні у районі Тореза під керівництвом російських військових інструкторів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки у п'ятницю.

"Основні зусилля противника зосереджувались на проведенні заходів бойової підготовки, найбільш масштабний з яких – показове батальйонне тактичне навчання на полігоні у районі Тореза. Навчання проводиться під керівництвом російських військових інструкторів та контролюється представниками командування Центру територіальних військ (колишнє 12-те командування резерву) Південного військового округу ЗС РФ", - сказано в повідомленні.

"Командування ЗС РФ продовжує контролювати діяльність збройних формувань на окупованій території Донбасу. 15 січня ц.р., з метою перевірки 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го АК, в Алчевську перебував командувач Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ", - додали у розвідці.

У ГУР додали, що противник різко наростив інтенсивність вогневого впливу на сили АТО.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Горлівки, Макіївки та Донецька забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, САУ та 122-мм РСЗВ "Град".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: вогонь у відповідь, сили АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]