Чт, 2024-04-25, 21:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Синоптики розповіли, коли з України підуть люті морози
Інші останні Прогноз погоди

Сьогодні, 4 січня, на території України переважатиме холодна погода, але вже до вівторка почнеться потепління.

На 5 січня синоптики прогнозують в Україні невеликий сніг, вдень на півдні з дощем, місцями ожеледь, лише у східних областях без опадів, передає ЛІГАБізнесІнформ.

На дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с, у південній частині місцями пориви 15-20 м/с.

У цілому очікується поступове підвищення температури повітря. На Правобережжі, Херсонщині та в Криму вночі до -9-14, вдень до -3-8 морозу, на півдні та крайньому заході місцями до 0. На решті території ще утримається холодна погода: вночі -15-20, місцями -23 морозу, вдень -8-13 морозу.

У Києві - невеликий сніг, на дорогах місцями ожеледь; температура повітря вночі -12-14, вдень -6-8 морозу.

За останні три доби в Києві сталося 25 пошкоджень тепломереж

За останні три доби в Києві сталося 25 пошкоджень тепломереж. Про це повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації.

"У зв’язку з похолоданням підвищено температуру теплоносія в мережі централізованого теплопостачання Києва. Це своєю чергою спричиняє температурне розширення труб і, як наслідок, їхнє пошкодження", - йдеться у повідомленні.

Усі аварії з пошкоджень тепломереж були ліквідовані службами "Київенерго" у термін до однієї доби, запевнили в прес-службі.

Зазначається, що проведення ремонтних робіт ускладнено погодними умовами – робітникам аварійних служб доводиться працювати при температурі 17-20 градусів нижче нуля, однак вони оперативно відновлюють теплопостачання будинків.

В КМДА нагадують, що столичні тепломережі мають фізичний знос понад 70%.

У Сумах розгорнуто 35 пунктів обігріву

У Сумах через похолодання розгорнуто 35 пунктів обігріву, що працюють на базі медичних та бібліотечних закладів міста.

Як повідомили у прес-службі Сумської міської ради, в пунктах можна зігрітися, отримати кваліфіковану допомогу та гарячий чай.

"В умовах різкого похолодання маємо дбати про кожну людину. Служби життєзабезпечення міста знаходяться у постійній готовності реагувати на надзвичайні ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов", – наголошує міський голова Сум Олександр Лисенко.

Згідно із повідомленням, у зв’язку з подальшим утриманням низької температури мер доручив тримати в посиленому цілодобовому режимі аварійні та рятувальні служби.

За інформацією в.о. начальника відділу охорони здоров’я міської ради Олени Чумаченко, на базі медичних закладів міста організовано 16 пунктів обігріву та визначені чергові медичні працівники.

"Пункти обігріву забезпечені необхідними меблями, гарячим чаєм, медикаментами. В поліклінічних відділеннях пункти обігріву працюють з 8.00 до 18.00, а у стаціонарних відділеннях – цілодобово", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 січня, синоптики оголосили штормове попередження по всій території України. У Тернопільській області внаслідок переохолодження помер чоловік. Як повідомили в центрі пропаганди територіального управління ДСНС в Тернопільській області, трагедія сталася вчора, 2 січня, у Борщівському районі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 828 | Додав: admin | Теги: україна, мороз, синоптики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]