Пт, 2024-04-26, 12:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
У Києві біля з'їзду адвокатів неспокійно: штовханина, "тітушки", мітинг
Інші останні Кримінальні новини

Запланований на п'ятницю, 24 квітня, третій з'їзд адвокатів щодо призначення членів Вищої ради юстиції намагаються зірвати. Про це Укрінформу повідомив біля київського Будинку кіно, де має пройти з'їзд, адвокат Артем Ясиновський.

"На даний момент делегацію адвокатів міста Києва – а це 60 осіб – не пускають на засідання. При вході стоять молодики, в народі їх називають "тітушки", і не дають нам пройти", - сказав Ясиновський.

За його словами, все це робиться для того, аби один кандидат зміг "сфальшувати вибори": "Мова йде про Павла Гречковського. Це ні для кого не секрет. Ми бачимо продовження з'їзду в Мукачевому, куди також не пустили адвокатів міста Києва".

Водночас коло Будинку кіно активісти "Реанімаційного пакету реформ" організували свій невеличкий мітинг. Вони роздають учасникам інфографіку про кандидатів до складу Вищої ради юстиції.

Позафракційний депутат з міжфракційного об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко на засіданні у Верховній Раді також заявив, що "тітушки заблокували делегатів".

Парламентар також додав, що "присутні там правоохоронці заблокували, "і разом із тітушками не пускають делегатів-адвокатів".

"Тобто, по суті, люди Портнова (екс-заступник голови Адміністрації Януковича – ред.) зараз у центрі Києва проводять контрреволюційний переворот", - заявив нардеп і зажадав від голови МВС Арсена Авакова розібратися в ситуації.

У відповідь на це заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий запевнив, що на засіданні з'їзду адвокатів не було протистоянь і бійок.

"Все спокійно, ніяких бійок", - сказав він "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, з’їзд адвокатів планував сьогодні обрати свою квоту до складу Вищої ради юстиції.

Робота ВРЮ вже тривалий час не проводиться через відсутність кворуму. Зараз до складу ВРЮ входять за посадою (призначені і які склали присягу): голова Верховного Суду Ярослав Романюк і міністр юстиції Павло Петренко.

Після складання присяги отримають повноваження членів ВРЮ генпрокурор України, 3 члени ВРЮ, обрані ХІІ позачерговим з'їздом суддів України. 24-25 квітня також продовжиться ІІІ з'їзд адвокатів України, на якому буде обрано трьох членів ВРЮ від адвокатського співтовариства. Окрім цього, по три представники до ВРЮ делегує Верховна Рада, президент і з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ, ще двох членів обирає всеукраїнська конференція працівників прокуратури.

Для початку роботи ВРЮ необхідне отримання повноважень 15 членами ВРЮ.

Вища рада юстиції вносить подання про призначення суддів на посади та звільнення їх; про призначення та звільнення голів (та їхніх заступників) місцевих, апеляційних і вищих спеціалізованих судів; розглядає випадки порушення суддями присяги і здійснює дисциплінарне провадження щодо суддів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: тітушки, Києві, штовханина, з'їзду адвокатів неспокійно, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]