Пт, 2024-04-26, 14:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
У рейтингу Doing Business Україна піднялася на 13 позицій – до 83 місця
Інші останні Економічні новини

Україна піднялася на 13 позицій у щорічному рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business, посівши 83 місце.

Оновлений рейтинг опублікований на сайті Doing Business.

При цьому експерти Світового банку відзначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу.

У той же час, проблемними для бізнесу в Україні залишаються підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.

Як повідомлялося, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна підніметься мінімум на 10 позицій у рейтингу Doing Business.

У березні цього року міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявляв, що Україна розраховує протягом 2015 року покращити свої позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) за версією Світового банку на 25 пунктів.

У 2014 році Україна посіла 112-е місце в рейтингу Doing Business, покращивши свої позиції на 25 пунктів. При цьому експерти Світового банку відзначали, що наша країна має великий потенціал. Серед чинників, які формують його, експерти називали наявність в Україні третини світового чорнозему, вигідне географічне положення, досить великий внутрішній ринок, а також цілком розвинену інфраструктуру і індустріальну базу.

У березні 2014 року уряд Арсенія Яценюка заявляв про плани увійти в сотню кращих країн рейтингу Doing Business завдяки реформуванню економіки і спрощенню регуляторних процедур.

Довідка. Doing Business

Проект Doing Business ("Ведення бізнесу") дозволяє об'єктивно оцінити нормативно-правові акти, що регулюють підприємницьку діяльність, і забезпечення їх дотримання у 189 країнах, а також в окремих містах на субнаціональному та регіональному рівнях.

Проект Doing Business, реалізація якого почалася в 2002 році, присвячений діяльності національних малих і середніх підприємств та оцінці нормативних актів, що регулюють їх діяльність протягом всього життєвого циклу. Методика дослідження Doing Business і типова модель аналізу витрат є єдиними типовими інструментами, що застосовуються в самих різних країнах для оцінки впливу нормотворчості держав на діяльність підприємств.

У рамках дослідження здійснюється збір і аналіз всебічних кількісних даних для зіставлення умов регулювання підприємницької діяльності між країнами і в динаміці, тим самим проект Doing Business спонукає країни до більш ефективного регулювання, забезпечує вимірні орієнтири для проведення реформ і служить ресурсом для науковців, журналістів, дослідників з приватного сектору та інших осіб, які цікавляться діловим кліматом в кожній країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: 13 позицій, 83 місце, україна, рейтинг Doing Business | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]