Пт, 2024-04-26, 22:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Визначити правовий режим воєнного стану Порошенко пропонує Раді
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Президент Петро Порошенко пропонує депутатам визначити правовий режим воєнного стану.

Відповідний законопроект №2541 він зареєстрував у Верховній Раді у п'ятницю, 3 квітня.

"Метою розроблення проекту Закону є актуалізація законодавчого регулювання правового режиму воєнного стану з урахуванням особливостей сучасних збройних конфліктів і досвіду проведення антитерористичної операції на сході держави", - зазначається у пояснювальній записці.

Законопроектом передбачається збільшити перелік та деталізувати зміст заходів воєнного стану, запровадити гарантії діяльності президента, Верховної Ради, більш чітко врегулювати порядок введення та скасування правового режиму воєнного стану, унормувати порядок діяльності та повноваження військового командування, органів державної влади в умовах дії воєнного стану.

Як йдеться у пояснювальній записці, ухвалення закону України "Про правовий режим воєнного стану" сприятиме: "підвищенню ефективності керівництва президентом України як Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України в умовах воєнного стану Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами, а також запровадженню та здійсненню військовими адміністраціями заходів правового режиму воєнного стану;

ефективній координації Кабінетом міністрів України діяльності органів виконавчої влади щодо всебічного забезпечення запровадження в Україні або в окремих її місцевостях воєнного стану, переведення економіки та фінансової системи на функціонування в умовах цього стану;

створенню умов для нормалізації ситуації та забезпечення безперервності реалізації публічної влади на території, де введено воєнний стан, та, як наслідок, для надання послуг населенню відповідних адміністративно-територіальних одиниць, зупиненню розвитку кризових тенденцій у господарському секторі та суспільно-політичній ситуації".

Як повідомлялося, 26 грудня, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що не виключає запровадження воєнного стану, якщо інші шляхи мирного врегулювання в Україні будуть вичерпані. "У випадку, якщо мирні форми не нададуть результату, вже не буде іншої альтернативи",- сказав Турчинов. Продовжуючи тему секретар РНБО зазначив, що для досягнення перемоги Україна має мобілізувати весь свій потенціал.

Зазначимо, що президент Порошенко раніше висловлювався проти запровадження в країні воєнного стану. Втім, наприкінці 2014 року він заявив, що запровадить воєнний стан, якщо буде вихід з мирного процесу і продовження повномасштабної військової агресії.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: правовий режим воєнного стану, раді, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]