Пт, 2024-04-26, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:07
Зміни до Конституції щодо судочинства ВККСУ схвалила. Оцінювання суддів розпочне в лютому
Інші останні Офіційні новини

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України щодо судочинства.

Про це заявив голова ВККСУ Сергій Козьяков під час розгляду Конституційним судом України проекту змін до Конституції, передає "РБК-Україна".

"В комісії ми вважаємо, що він (законопроект) відповідає ст.158 Конституції України, оскільки законопроект внесений вперше і розглядався цим скликанням Верховної Ради України. Законопроект також відповідає ст.157 Конституції України", - заявив Козьяков.

За його словами, законопроект також відповідає міжнародним правовим документам.

Також Козьяков повідомив, що Вища кваліфікаційна комісія суддів почне оцінювання суддів України в рамках закону про судоустрій і статус суддів у лютому.

"Ми починаємо проводити оцінювання в другій половині лютого", - сказав він і додав, що дата початку оцінювання точно ще невідома, оскільки комісія повинна ухвалити рішення з цього приводу.

"Думаю, що ми почнемо 17 лютого", - сказав Козьяков і зазначив, що оцінювання проводитиметься в рамках чинного закону про судоустрій і статус суддів за тими ж критеріями, які вказані в законопроекті про внесення змін до Конституції в частині правосуддя, а саме: компетентність, професійна етика, добропорядність.

Раніше заступник голови Адміністрації президента України Олексій Філатов висловив сподівання, що Конституційний Суд до кінця січня надасть позитивний висновок щодо законопроекту про внесення змін до Конституції щодо судочинства.

Як повідомлялося, сьогодні, 12 січня, Конституційний Суд України у формі усного слухання розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції (щодо правосуддя) вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.

22 грудня 2015 року Верховна Рада звернулася з відповідним звернення до КС. Проект змін був розроблений Конституційною комісією і поданий президентом до парламенту як невідкладний.

Наступний пленарний тиждень у парламенті триватиме з 26 по 29 січня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: судочинство, конституція, оцінювання суддів, зміни, лютий, ВККСУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]