Чт, 2024-04-25, 22:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
Арбузов захищав диплом у банку мами, Клименко - протеже свого брата, - сімейний підряд
Інші останні Політичні новини

Олександр Янукович познайомився з Сергієм Арбузовим, Олександром Клименком і Віталієм Захарченком у 2005-2006 роках, коли створював свою корпорацію "Мако". Про це пише журнал "Корреспондент", який вирішив вивчити становлення "Сім'ї" президента.

Як вдалося дізнатися виданню, Арбузов навчався на обліково-фінансовому факультеті Донецького держуніверситету.

За словами декана Петра Єгорова, за часів студентства нинішній заступник Азарова зірок з неба не хапав, вчився на тверді "четвірки", завжди скрупульозно виконував завдання викладачів.

Запам'ятався Арбузов лише тим, що захищав диплом на тему "Валютні операції комерційних банків" не перед вузівськими викладачами, а перед співробітниками донецької філії "Приватбанку", який у той час очолювала його мати Валентина Арбузова, пише видання.

Після цього Арбузов не без допомоги матері очолив Костянтинівське відділення "Приватбанку".

"Арбузова і надалі відігравала важливу роль в кар'єрі сина, ставши тією ниточкою, яка привела нинішнього першого віце-прем'єра в оточення Олександра Януковича".

"Разом з Януковичем-молодшим Арбузова була серед засновників компанії "Донпостачтара", що заснувала ВБР. Тепер вона є головою правління цієї фінансової структури. Партнерством з президентським сином Арбузова зобов'язана давнім зв'язкам зі старшим представником сімейства Янукович", пише "Корреспондент".

"У ті часи (наприкінці 90-х - на початку 2000-х) про Арбузова мало що було чути. А ось його мати була першою людиною в структурах "Приватбанку", і губернатору Віктору Януковичу, що керував тоді Донеччиною, не знати її було не можна", - розповів кореспонденту Кирило Сазонов, політтехнолог і головний редактор інтернет-порталу "Донецькі вісті".

Нинішній міністр доходів Олександр Клименко зробив кар'єру завдяки братові, який в 2004 році керував виборчим штабом СПУ на Донеччині. Пізніше Антон Клименко очолив місцевий осередок "Нашої України", і випросив у губернатора для брата посаду голови спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків Донецька.

Саме очолюючи цю службу, Клименко і познайомився з Олександром Януковичем, який саме створював корпорацію "Мако".

Нинішній глава МВС Віталій Захарченко працював у Костянтинівці начальником міськуправління міліції, коли "Приватбанк" там очолював Сергій Арбузов.

На думку співрозмовників видання, Арбузова і Клименка познайомив екс-глава Держподаткової служби Олександр Папаїка.

Часом, коли перетнулися шляхи членів групи Олександра Януковича, прийнято вважати 2005-2006 роки.

Відомо, що нащадки президентів України - вельми заможні люди. Дочка другого президента Леоніда Кучми - Олена - доводиться дружиною українському мільярдерові Віктору Пінчуку. А старший син четвертого президента Віктора Януковича Олександр у віці 39 років став офіційним мільйонером. За інформацією швейцарського видання "Le Matin Dimanche", за Олександром Януковичем у Швейцарії закріпилося реноме "вугільного короля".

Цікаво, що дочка президента Анголи Жозе Едуарду душ Сантуш - Ізабель душ Сантуш (Isabel Dos Santos), згідно з рейтингом Forbes, є найбагатшою жінкою Африки. Її статок оцінюється в 500 мільйонів доларів - майже вп'ятеро більше, ніж багатство сина українського президента. Ангола володіє великими запасами нафти і алмазів. Президенту, його родичам і оточенню належить безліч активів. Походження капіталів цих компаній невідоме, а структура корпоративного управління є непрозорою.

Зазначимо, Україна являє собою тип індустріальної сировинної економіки з домінуванням сектору добувної промисловості та виробництвом сировинних напівфабрикатів. Ця структурна особливість ставить її в один ряд з державами Африканського континенту, для яких характерна специфіка трайбалізму.

Довідка

Трайбалізм, чи трибалізм (від англійського tribe - "плем'я") - форма суспільно-політичної племінної відокремленості, що виражається у формуванні органів державної влади на основі родо-племінних зв'язків. Один із проявів міжплемінної ворожнечі. На території пострадянських держав - ніщо інше, як конгломерат кланів, утворених у результаті тісного симбіозу бюрократії, бізнесу й управлінських еліт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1309 | Додав: adminA | Теги: Клименко, банку мами, арбузов, брата, диплом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]