Ср, 2024-04-24, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
"Азарівська" програма розвитку економіки вбиває конкуренцію в Україні - Порошенко
Інші останні Економічні новини
Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко назвав програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, яка зараз розглядається у Кабінеті Міністрів, старорежимною і такою, що вбиває конкуренцію. Про це він заявив на IX щорічній інвестиційній конференції, яка проходить у Києві, передає УНІАН.

"Чи я оптимістичний щодо цієї програми? На жаль, ні. Програма нагадує старорежимні радянські документи. У нас знову визначено низку пріоритетів для окремих галузей, ми знову вбиваємо конкуренцію. Хоча повинні знизити тиск на бізнес, почати нарешті дерегуляцію економіки і скоротити державні витрати", - сказав Порошенко.

Як повідомлялось, на сьогоднішньому розширеному засіданні Кабінету міністрів за участю президента Віктора Януковича розглядається проект Держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Програма розвитку економіки на 2013-2014 роки, підготовлена урядом, визначає 6 пріоритетів для реалізації державної економічної політики.

Серед них: підвищення конкурентоспроможності економіки; поліпшення інвестиційних умов; підтримка національного товаровиробника та реалізація політики імпортозаміщення; розвиток галузей, що виробляють високотехнологічну продукцію, зокрема, ракетно-космічної сфери, авіаційної та суднобудівної; структурна реформа в стратегічних секторах, зокрема держсектор економіки, інфраструктура і зв'язок, ПЕК, ЖКГ та будівництво; розвиток експортного потенціалу, включаючи фінансову підтримку експортерів і просування українських товарів на зовнішніх ринках.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що на програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки потрібно приблизно 380 млрд гривень. Він також зазначив, що джерелами фінансування програми передбачено кошти з держбюджету, кошти міжнародних фінансових організацій, приватні інвестиції і механізм держгарантій.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов заявляв, що Кабмін має намір спрямувати на реалізацію держпрограми з активізації економіки близько 30 млрд гривень. За його словами, йдеться про державну підтримку, в цій сумі не враховуються приватні інвестиції.

Азаров також заявляв, що у конкретній ситуації Україна вимагає не тільки типових, а й нестандартних рішень. За його словами, уряд розробляє рішення, що забезпечать скорочення дефіциту бюджету та дефіциту рахунку поточних операцій, збільшення валютних резервів, а також збереження і створення робочих місць.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1145 | Додав: adminA | Теги: азарівська програма розвитку економ, україна, конкуренція, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]