Чт, 2024-03-28, 11:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:30
Близько 15 "ударівців" провели ніч у сесійній залі - опозиція не здає позицію
Інші останні Політичні новини
Опозиціонери запевняють, що не припинять блокувати Раду, поки не буде виконуватися закон про особисте голосування. Близько 15 депутатів Верховної Ради із фракції "Удар" провели ніч у сесійній залі парламенту. Опозиціонери продовжують наполягати на особистому голосуванні народних обранців у парламенті, пише Радіо Свобода.

Як повідомив народний депутат від "Удару" Сергій Каплін, о 6:00 ранку середи блокуючі "передали чергування новій групі". Він також зазначив, що о 23:30 у ВР на півгодини приїжджали депутати Андрій Пишний і Сергій Власенко, а Віталій Кличко після півночі також виїхав на зустріч.

Депутат Ярослав Гінка, який також ночував у Верховній Раді, розповів в ефірі Радіо Свобода, що ця акція не має часових меж.

"Ми не зупинимося, поки не буде виконуватися закон про особисте голосування. За часом це не регламентовано, у нас немає конкретних годин, коли ми повинні зупинитися", - сказав Гінка.

"Коли налагодиться робота в сесійній залі, коли депутати голосуватимуть особисто і будуть виконувати Конституцію України, тоді ми теж будемо працювати", - додав він.

Зі свого боку, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що опозиція лише використовує тему особистого голосування для тиску на фракції більшості.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак стверджує, що не може підписати розпорядження про голосування "сенсорною кнопкою", яке виключає можливість голосування чужими картками ("кнопкодавства").

За словами Рибака, депутати зареєстрували чотири проекти змін до законів і два проекти постанов з цього приводу, тому відповідне рішення має ухвалюватися в сесійній залі.

У вівторок, 5 лютого, Верховна Рада через блокування опозиціонерами трибуни не змогла почати другу сесію сьомого скликання. Опозиція запевнила, що блокуватиме Раду доти, поки влада не включить сенсорну кнопку.

Пізніше народний депутат від "Удару" Валентин Наливайченко повідомив, що члени фракції мають намір залишитися на ніч в сесійній залі Верховної Ради.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція буде в сесійній залі парламенту у вівторок 5 лютого і середу 6 лютого, але без ночівлі. Він також пообіцяв не дозволити захопити парламентську трибуну депутатами з Партії регіонів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: ніч, опозиція, сесійній залі, 15 ударівців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]