Чт, 2024-04-25, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Британія не визнає незалежність Каталонії - Мей
Інші останні Новини Європейського Союзу

Велика Британія не визнає незалежність Каталонії та вважає проведений референдум про відокремлення від Іспанії незаконним.

Про це прем’єр-міністр Британії Тереза Мей заявила у телефонній розмові зі своїм іспанським колегою Маріано Рахоєм, повідомляє Politico.

Будь-яка одностороння декларація Каталонії "була б несумісною з верховенством закону", заявила глава британського уряду.

Повідомляється, що лідери також обговорили прогрес у переговорах щодо Brexit напередодні саміту Європейської Ради цього тижня в Брюсселі.

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Як повідомлялося, 10 жовтня глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон разом з головами кількох партій підписав декларацію про проголошення незалежності від Іспанії.

Водночас він звернувся до регіонального парламенту у Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності на кілька тижнів заради діалогу з Мадридом.

До четверга, 19 жовтня, Мадрид вимагає від Пучдемона чіткого пояснення того, чи проголосив він незалежність регіону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: Мей, незалежність Каталонії, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]