Пт, 2024-04-19, 03:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Церемонія підняття Державного прапора України у Києві відбулася. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

  У Києві з нагоди Дня Державного прапора України на Софійській площі відбулася церемонія підняття українського прапора.

За інформацією прес-служби президента, у церемонії взяли участь глава держави Петро Порошенко з дружиною Мариною, спікер парламенту Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман із членами уряду, секретар РНБО Олександр Турчинов, голова АП Ігор Райнін і мер Києва Віталій Кличко.

Державний прапор разом з президентом піднімали 5 воїнів-визволителів Донбасу – полковник Давид Чубинашвілі, майор Євген Коваль, капітан Роман Скробак, лейтенант Тарас Кучма і старшина Кирило Щукін.

Також у середу о 9:00 відбулося урочисте підняття Державного прапора на кургані біля Музею історії запорізького козацтва на острові Хортиця в Запоріжжі. У церемонії взяв участь генеральний прокурор України Юрій Луценко, голова Запорізької обладміністрації Костянтин Бриль, представники міської та обласної влади, громадськості, військові, волонтери.

Як повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, Ю.Луценко привітав учасників заходу зі святом і висловив переконання, що українці зможуть завоювати свою свободу і побудувати багату та щасливу країну. Також за видатні особисті досягнення було вручено державні нагороди з нагоди Дня незалежності України.

Україна 23 серпня святкує День Державного прапора, 24 серпня – День Незалежності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: церемонія підняття Державного прапо, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]