Чт, 2024-03-28, 20:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Через репресії в Криму Європарламент вимагатиме посилення санкцій проти РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Європарламенті закликають ЄС розширити перелік економічних та персональних санкцій проти Росії та осіб, які причетні до переслідування кримських татар, а також інших українських заручників Кремля.

Пункт про це включений до проектів п’яти зареєстрованих резолюцій законодавчого органу ЄС щодо справ кримськотатарських лідерів Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та журналіста Миколи Семени, повідомляє Укрінформ.

Документ був поданий політичною групою Європейських консерваторів та реформістів.

"Європарламент вкотре наголошує, що санкції ЄС проти Росії, запроваджені у зв’язку із нелегальною анексією Криму, залишатимуться, доки не буде відновлений суверенітет України над Кримом. ЄП також закликає Раду ЄС опрацювати наступний пакет санкцій проти Росії, який буде активований, якщо Росія відмовиться припинити переслідування Меджлісу кримських татар та продовжуватиме вчиняти інші порушення прав людини у Криму", - йдеться у проекті резолюції.

Окрім цього депутати планують закликати Раду ЄС розширити персональні економічні санкції та накласти візову заборону на осіб, які відповідальні за фабрикування політичних справ та незаконних вироків на території окупованого Криму.

У проекті документа також міститься вимога до керівництва РФ негайно і безумовно звільнити усіх незаконно ув’язнених у Криму та на російській території українських політичних заручників, скасувати усі висунуті ним обвинувачення та припинити репресії проти кримських татар.

Європейські консерватори та реформісти також підтримали у своєму документі створення міжнародної переговорної платформи з метою деокупації Криму.

Дебати про порушення прав людини в окупованому Росією Криму та голосування відповідної резолюції відбудуться у четвер у Страсбурзі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: репресії, посилення санкцій, РФ, європарламент, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]