Пт, 2024-04-19, 06:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:05
Для України "передостаннє китайське попередження" ЄС може виявитися останнім - експерт
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що якщо Угоду про асоціацію з Євросоюзом не буде підписано в листопаді, шанси на її підписання з'являться лише після 2015 року.

"Якщо Угоду про асоціацію не буде підписано в листопаді на саміті "Східного партнерства", то абсолютно точно шанси у нас з'являться лише після 2015 року, так як до уваги братиметься вже розвиток внутрішньополітичної ситуації після президентських виборів", - сказав він.

Фесенко зазначив, що "домашню роботу", яку ЄС запропонував Україні виконати, стосується не лише виконавчої влади, але і парламенту.

"Я думаю, що про це повинна пам'ятати і опозиція. Треба вирішувати питання не тільки про те, як буде здійснюватися персональне голосування, але треба і погоджувати пріоритети законодавчої роботи з урахуванням європейського порядку денного", - Сказав Фесенко.

Він вважає останні жорсткі заяви комісара Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле та Президента Литви Далі Грібаускайте передостанніми європейськими попередженнями.

"Я не виключаю, що на фініші, коли дедлайн буде близький, послідують останні попередження", - сказав експерт.

На думку Фесенка, жорсткі заяви послідували від представників ЄС тому, що в Євросоюзі "вловили", що деякі керівники в Україні вважають, що угоду може бути підписано автоматично", що Європа так хоче підписати угоду, що закриє очі на все".

Як вважає Фесенко, критичні оцінки будуть звучати і на саміті Україна - ЄС.

Експерт зазначив, що Україна має шанс підписати Угоду про асоціацію восени цього року за умови виконання заявлених вимог, але існує великий ризик того, що Україна може залишитися в зоні "стратегічної невизначеності".

"Існує можливість, що до кінця року ми опинимося у звичному для себе стаовищі стратегічної невизначеності. Це не кращий варіант для країни, оскільки він робить нас залежними від Москви та інших зовнішньополітичних ризиків", - підкреслив Фесенко.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року достовірні джерела в Брюсселі натякали , що після завершення головування в ЄС Польщі та Литви, які докладали неймовірних зусиль для укладання угоди, Україна, цілком імовірно, переміститься ще нижче за шкалою пріоритетів як Євросоюзу, що переживає небувалу фінансову кризу, так і окремих його членів, особливо "важковаговиків" - Франції та Німеччини, які готуються до власних виборів.

Тому, вслід за відомим тривіальним висловом "немає в революції початку, немає в революції кінця", долю Угоди про асоціацію з Україною вже будуть вирішувати після президентських виборів у 2015 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: передостаннє китайське попередження, останнім, експерт, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]