Пт, 2024-03-29, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
До спілкування з Януковичем не допустили львівських журналістів
Інші останні Політичні новини
Газета "Експрес" заявляє, що двоє здорованів в цивільному здійснили напад на журналістку видання Ольгу Піліщук, яка на той момент перебувала у селі Пнікут на Львівщині, де очікувалося пряме включення в межах проекту "Діалог з країною" Президента України Віктора Януковича.

Невідомі чоловіки схопили журналістку під руки, і, незважаючи на її протести, фізично вивели з території будинку сімейного типу, з якого планувалося включення.

Будинок, за інформацією видання, оточили понад п'ятнадцятеро правоохоронців та людей в цивільному.

Як повідомляє "Експрес", раніше пані Піліщук пред'явила редакційне посвідчення представникам міліції, щоб потрапити на територію будинку, з якого йтиме пряме включення, однак її не допустили. Неофіційно міліціонери пояснили журналістці, що мають вказівку пропускати лише, людей, які є "у списку".

"У цей момент діалог міліції, що чинить протиправні дії, і журналіста почали записувати на відеокамеру тележурналісти, що стали свідками цієї події. Скориставшись тим, що міліціонери розгубились, журналістка увійшла на територію будинку. Саме це і викликало неадекватну реакцію людей в цивільному, які, як можна зрозуміти, є переодягнутими працівниками СБУ", - вважає видання "Експрес".

Як розказав у коментарі "Телекритиці" головний редактор видання Ігор Починок, Піліщук має намір написати заяву до міліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Видання "Думская" і "Коментарі: Одеса" повідомили, що в Одесі представників ЗМІ, громадських діячів і мешканців міста не пускали на територію дитячого садка №195, звідки здійснювалось включення в рамках "Діалога з країною" президента Януковича.

На вході в дошкільну установу кореспонденту "Думской" повідомили, що поговорити з Януковичем зможуть лише ті, у кого є запрошення. Крім запрошень, охочі поспілкуватися з президентом мали пред'явити довідки про стан здоров'я, заявила працівник дитсадка. За її словами, у співробітників МВС, які охороняли захід, такі довідки є. "Комментарии: Одесса" також повідомила, що в садок №195, де проходив телеміст, не пускали "не запрошених", включаючи журналістів, бо в них не було медичних книжок.

Будівлю садка вдень охороняли близько 60 співробітників міліції. Поблизу був припаркований автобус із бійцями "Беркута", під'їзди до будівлі були перекриті співробітниками ДАІ.

Не пропускали журналістів на телеміст з президентом і в Каховці, повідомляють "Каховські новини". Охорона компанії "Грін Тім" не допускала журналістку газети "Каховські новини" на знімальний майданчик на їхньому підприємстві, посилаючись на необхідність дозволу, і вимагала вимкнути відеокамеру.

Згодом у спірну ситуацію втрутилася прес-служба Херсонської облради. На запитання, чому журналістів не допускають усередину для висвітлення заходу, представники облради сказали, що захід не для журналістів, а для людей. Однак спроба журналістів прорватися через пост охорони не в якості журналістів, а як звичайних громадян, теж не принесла результату.

Нагадаємо, 22 лютого об 11-й годині президент розпочав спілкування в прямому ефірі з громадянами України в рамках телепроекту "Діалог з країною" з нагоди третьої річниці інавгурації. Трансляцію в прямому ефірі вели канали: Перший національний, "1+1", ICTV, "Україна" та "Інтер". Організацією та підготовкою дійства займалася Адміністрація президента.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1550 | Додав: adminA | Теги: львівськы журнлісти, спілкування з Януковичем | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]