Пт, 2024-03-29, 01:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Єдиного ведмедя вбили у Швейцарії
Інші останні Новини світу
У Швейцарії вбили трирічного ведмедя, який вважався єдиним диким представником свого біологічного виду в країні. Тварину, відому як М13, застрелили за рішенням влади. Причиною такого кроку стало те, що ведмедя визнали небезпечним для людей, передає Lenta.ru.

За даними місцевої преси, смерть М13 була неминучою, оскільки останнім часом тварину дедалі частіше бачили біля населених пунктів. Восени він навіть заліз у літній будиночок і викрав припаси. Близько десяти днів тому ведмідь прокинувся від зимової сплячки і знову почав з'являтися поряд з житловими районами.

Представники влади зазначили, що раніше намагалися віднадити ведмедя і навчити його боятися людей, але тварина не реагувала на ці спроби. Як зазначили чиновники, ймовірно, М13 надто звик до близькості людей і не відчував перед ними жодного страху.

М13 мешкав на територіях Швейцарії, Австрії та Італії. Але більшу частину часу все ж таки проводив у Швейцарії, поруч з італомовним селом у кантоні Граубюнден. Очікується, що в майбутньому ведмеді з Італії можуть переселитися до Швейцарії. Наразі ж таких тварин немає, і М13 був останнім ведмедем, що жили в країні.

Останнього народженого в Швейцарії ведмедя убили 1904 року. У XXI столітті в Італію зі Словенії були завезені ведмеді, нащадки яких потім перебралися до Швейцарії. У 2006 році країна розробила план, згідно з яким будь-який небезпечний для людини ведмідь міг бути застрелений. Кілька тварин справді були вбиті відповідно до акту.

М13 вперше був помічений у квітні 2012 року. У нього були брати М12 і М14, але обох збили машини. Сам М13 постраждав від зіткнення з поїздом, але вижив. Восени він напав на осла, а також розорив вулики і заліз у дачний будиночок. Кінець осені і велику частину зими ведмідь провів у сплячці.

Раніше білий ведмідь на прізвисько Франц, який втік з клітки Талліннського зоопарку, помер через непрофесійні дії ветеринарів. Вони вбили його снодійним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1112 | Додав: adminA | Теги: Ведмідь, Швейцарія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]