Сб, 2024-04-20, 05:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
Голосуватиме за призупинення автономії Каталонії Сенат Іспанії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Сенат Іспанії у п'ятницю розгляне план уряду щодо передачі Мадриду контролю над Каталонією і обмеження повноважень автономії.

Про це повідомляє ВВС.

Сенат, як очікується, схвалить активацію статті 155 Конституції Іспанії, що дає урядові повноваження "вживати всіх заходів, необхідних для примусу" регіону у разі кризи. Стаття ніколи раніше не застосовувалася.

Згідно з пропозиціями, оголошеними на цьому тижні прем'єр-міністром Маріано Рахоєм, лідер Каталонії Карлес Пучдемон та міністри регіонального уряду будуть відсторонені від посад і відбудуться нові регіональні вибори.

Мадрид раніше вже взяв на себе контроль над фінансами Каталонії, поліцією та громадськими ЗМІ.

Партія Рахоя має більшість у Сенаті, тому рішення, ймовірно, буде затверджено. План уряду також був підтриманий опозиційними партіями.

Нагадаємо, у четвер ввечері Пучдемон виступив із зверненням, у якому виключив проведення в автономії дострокових виборів. При цьому у своєму виступі він не уточнив, чи буде автономія проголошувати незалежність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 704 | Додав: adminA | Теги: Сенат Іспанії, призупинення автономії Каталонії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]