Пт, 2024-04-19, 13:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:07
Готує тези для резолюції ООН щодо миротворців на Донбасі спецпредставник США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер готує тези для резолюції РБ ООН щодо миротворчої місії на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Володимир Ар'єв.

"Найголовніше сьогодні від Курта Волкера: можливо, до кінця року буде резолюція РБ ООН щодо миротворчої місії на Донбасі", - повідомив Ар'єв.

За його словами, основними тезами, які готує Волкер, є наступні:

По-перше, блакитні каски мають контролювати всю територію, у тому числі кордон та мати доступ до місць дислокації важкої техніки.

По-друге, Росії дуже не подобається закон про реінтеграцію Донбасу, де вона названа агресором.

По-третє, Україна - єдина сторона з усіх, яка показує прагнення до виконання Мінських угод, і поки це єдиний процес який визнає РФ, що дає можливість уникнути ескалації.

Окрім того, у спецпредставника США склалося враження, що президент РФ змінив підхід з суто військового і тепер прагне отримати дружнє йому керівництво України (замість чинного).

За словами Ар'єва, дипломат також вважає, що екс-президент США Барак Обама був неправий в питанні ненадання Україні летальної зброї та перерахував мінімум три фактори, які свідчать про те, що надати зброю можна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Донбас, спецпредставник США, Резолюція ООН, тези, миротворці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]