Пт, 2024-04-19, 23:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
"Гра" з придушенням масово вбиває українських підлітків. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
Серед українських підлітків набирає обертів небезпечна мода - вони масово "підсаджуються" на гру "Собачий кайф" (кілька разів присідають, після чого шарфом або мотузкою придушують себе на кілька секунд, або ж мотузку затягує будь-хто з друзів для того, щоб "жертва" впала в ейфорію).

Деякі з підлітків, надивившись такого відео в Інтернеті, не розраховують сил, здавлюють горло занадто довго і гинуть, повідомляє "Сегодня".

Глава нацкомісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький у четвер 21 лютого заявив, що, за його даними, тільки на Черкащині таке захоплення вбило за останній час 12 дітей.

У міліцейських зведеннях такі випадки зазвичай трактуються як самогубство, хоча батьки загиблих тінейджерів заявляють, що покінчити з собою дитина не могла.

Як уточнив Костицький, такі факти змусили його звернутися до МВС, де йому пообіцяли блокувати смертельне відео (але таких досі є в Інтернеті багато). Батьки школярів кажуть, що це треба було зробити вже давно, а не трактувати дитячі смерті як прості суїциди. Двоє із загиблих від цієї "гри" підлітків жили в Смілі Черкаської області та навчалися в одній школі. Те, що в школі процвітав "Собачий кайф", батько померлого 14-річного Едіка Віктор Щелканов дізнався від міліціонера, який проводив перевірку нещасного випадку.

"За 20 днів до того, як пішов з життя мій син, в такій же позі був знайдений хлопчик з паралельного класу. Смерть тоді назвали нещасним випадком, на мотузці був такий же вузол, як і на мотузці у мого сина, - сказав виданню Щелканов. - Потім справу почала розкручувати прокуратура, перевіряючи обставини, але все затихло".

У соцмережах українські підлітки бурхливо обговорюють смертельну моду. Наприклад, на чернігівському форумі одна з користувачів розповіла про нещасний випадок з одним хлопцем так: "Це кайф, коли робиш, а наслідки не дуже - мій друг упав з драбини".

А 13-річний киянин Валентин дописав: "Страшна річ, затягує як наркотик, по собі знаю".

Втім, одна з житомирянок, Олена Рожик, написала ціле звернення на форумі про трагедію у своїй родині: "Так загинула моя дочка! Вдома у своїй кімнаті, фактично у батьків на очах. Відкачати не вдалося, реанімацію проводили ми, сусіди, двоє лікарів боролися за її життя і не змогли (врятувати)... Якщо не думаєте про своє життя, подумайте про тих, хто вас любить..."

Раніше повідомлялося, що Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі зазначила, що нинішній інформаційний простір, і зокрема Інтернет, вкрай небезпечний для дітей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 3074 | Додав: adminA | Теги: українські підлітки, гра з придушенням | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]