Пт, 2024-04-19, 14:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
Ідея провести позачергові вибори за мажоритрною системою налякала комуністів
Інші останні Політичні новини
В опозиції упевнені, що їхня ініціатива проводити вибори до Верховної Ради цілковито за відкритими списками набере більше голосів у сесійній залі, ніж провладна. "Мажоритарку підтримує тільки Партія регіонів, їх не більше 200. Комуністи не самогубці – на минулих виборах за мажоритарною частиною вони не отримали жодного мандата", - заявив "Комерсант-Україна" заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"На мажоритарників ми теж розраховуємо. Більшість із них орієнтувалася на ту чи іншу політичну силу, а ті, хто був пов'язаний із ПР, уже увійшли в їхню фракцію", - додав він.

Комуністи справді підтримують опозиційну ініціативу.

"Мажоритарка – це олігархічна система, за якої перемагає той, у кого є адмінресурс або гроші. Очевидно, що ми її підтримувати не будемо", - заявив член фракції Компартії Олександр Голуб.

"Країна повинна повернутися до пропорційної системи, і, звісно, з механізмом відкритих списків", - упевнений він.

При цьому Голуб сказав, що в КПУ все ж таки сподіваються уникнути розпуску Верховної Ради й перевиборів. За словами Соболєва, за основу нового закону про вибори опозиція планує узяти проект Виборчого кодексу, розробленого в 2009-2010 роках за фінансування Єврокомісії.

При цьому в "Батьківщині" всерйоз перспективу розпуску ВР не розглядають, а свої дії називають відповіддю на висловлення представників Партії регіонів. "Я переконаний, що президент ніколи не піде на розпуск при такому падінні рейтингу ПР. Тому часу для доопрацювання закону в нас достатньо", - заявив Соболєв.

Нагадаємо 12 лютого Володимир Олійник заявив, що Партія регіонів готова до проведення перевиборів до Верховної Ради за мажоритарною складовою, в разі подальшого блокування роботи парламенту.

"Те, що Верховна Рада сьогодні заблокована безпідставно, без правових та інших підстав, це неправильно. Чому? Тому що продовжили канікули. Ви захищаєте 84-ту статтю, персональне голосування? Я - за, але не порушуйте 83-ю статтю. Пряма стаття, де написано: в перший вівторок лютого місяця повинна початися робота сесії", - зазначив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1025 | Додав: adminA | Теги: вибори за мажоритрною системою, комуністи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]