Пт, 2024-03-29, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
Як овочеві салати замінять похід до солярію вигадали шотландці
Інші останні Новини світу науки і технологій
Ефект засмаги можна отримати за допомогою дієти. Про це заявили співробітники Сент-Ендрюського університету в Шотландії. Секрет криється в щоденному споживанні щонайменше трьох порцій овочів і фруктів (зокрема моркви, капусти й ківі). Такий раціон гарантує шкірі здоровий вигляд і дає певну подобу засмаги через 6 тижнів, пише The Daily Mail.

Фахівці залучили добровольців і в ході роботи проаналізували вплив раціону на колір шкіри. Вони зробили фото чоловіків і жінок до експерименту і після. В результаті було встановлено, що активне поїдання овочів і фруктів призводить до посилення природного червоного і жовтого відтінків шкіри.

Далі фото учасників досвіду демонстрували іншим людям, пропонуючи оцінити їхній зовнішній вигляд. Найкращі відгуки отримали люди зі здоровою й осяйною шкірою. На думку експертів, компанії, які просувають ідею про обов'язкове споживання 5 порцій і овочів на день, можуть використовувати результати дослідження. Так, овочі та фрукти не тільки корисні для здоров'я, але й можуть замінити похід до солярію.

"Результати нашої роботи більш ніж переконливі, людям слід уникати шкідливої дії ультрафіолету і поліпшити свій раціон. Як з'ясувалося, він також впливає на зовнішній вигляд, споживання овочів і фруктів дозволяє отримати легкий відтінок засмаги", - каже автор дослідження Росс Уайтхед. За його словами, такий ефект пов'язаний з каротиноїдами - живильними речовинами, відповідальними за забарвлення деяких продуктів. Вони присутні у всіх шарах шкіри людини.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1141 | Додав: nowyny | Теги: солярій, овочеві салати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]