Пт, 2024-04-26, 05:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Якщо уряд не піде у відставку, - жінки, що страйкують у Єгипті, пригрозили роздягнутися
Інші останні Новини світу
Якщо президент Єгипту не відповість на вимоги опозиції, то жінки-протестувальники на площі Тахрір пригрозили оголитися. Опозиція вже кілька місяців вимагає від єгипетської влади відставки кабінету Хішама Кандиля, а також внесення поправок до ухваленої на референдумі нової конституції Єгипта.

Група демонстранток готова публічно зняти з себе одяг і подібно до активісток руху FEMEN в Європі протестувати в центрі Каїра голяка, повідомляє ИТАР-ТАСС. Фронт національного порятунку, який об'єднує у своїх лавах основні ліберальні сили Єгипту, обумовив початок діалогу з ісламістами відставкою уряду і звільненням генерального прокурора. Проте Мухаммед Мурсі не поспішає задовольнити вимоги опозиційних сил.

На Тахрір раніше вже траплялися сутички учасників безстрокового страйку з поліцейськими, які спробували демонтувати встановлені на площі загородження і знести бетонну стіну, встановлену кілька місяців тому. На думку протестувальників, силовики, діючи за наказом влади, намагаються силою припинити акції протесту опозиції.

Єгипет відзначив другу річницю відставки президента Хосні Мубарака, який пішов з посади 11 лютого 2011 року. Президентській гвардії знову довелося розганяти демонстрантів біля палацу "Аль-Іттіхад" в Каїрі - ті закидали резиденцію Мухаммеда Мурсі камінням і спробували підпалити одні з воріт.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: жінки, уряд, відставка, Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]