Чт, 2024-04-25, 09:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
Хотіли передати Китаю в Харкові технології запуску керованих ракет і космічних ракет-носіїв
Інші останні Кримінальні новини

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського районного суду Харкова від 20 липня.

Суд розглянув клопотання слідчого Управління СБУ в Харківській області про надання тимчасового доступу до речей і документів в рамках розслідування провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Зокрема, слідчий просив доступу до документів Харківської митниці ДФС України щодо порушення митних правил декларантом ТОВ НВП "Хартрон-Аркос ЛТД" та вилучення дисків із науковими розробками в галузі систем керування космічних ракет-носіїв космічного призначення для виведення на орбіти штучних супутників Землі широкого спектру комічних апаратів наукового та науково-господарського призначення.

Слідчий зазначив, що ТОВ НВП "Хартрон-Аркос ЛТД" 12 лютого 2014 року уклало контракт з Китайською промисловою корпорацією "Велика Стіна" (Пекін) за темою "Компенсація температурної чутливості волоконно-оптичних гіроскопів у складі інерційного вимірювального блоку" на розроблення і постачання замовнику науково-дослідних звітів і дослідного програмного забезпечення та надання відповідних консультацій і навчання. Кінцевим користувачем за даним контрактом є Пекінський дослідний інститут автоматичного космічного управління.

Згідно висновку Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України, волоконно-оптичні гіроскопи та інерціальний вимірювальний блок (до складу якого входять волоконно-оптичні гіроскопи), виготовлені за результатами виконання робіт згідно контракту, використовуються у складі систем управління та навігації авіаційної техніки військового призначення, ракетної техніки військового призначення, що відповідають опису товарів за позиціями ML 4 (ракети, керовані ракети), ML 11g (обладнання для наведення та навігації) та ML 11j (автоматизовані системи управління та контролю).

При цьому ТОВ НВП "Хартрон-Аркос ЛТД" не отримувало дозволів на здійснення міжнародних передач товарів військового призначення в рамках цього контракту.

На початку липня під час оперативного супроводження за клопотанням працівників контррозвідки СБУ на митниці вилучили у митного декларанта ТОВ НВП "Хартрон-Аркос ЛТД" два компакт-диски із розробками "Науково-дослідних звітів, робочої документації, необхідної для розроблення компонентів систем керування космічних ракет-носіїв космічного призначення для виведення на орбіти штучних супутників Землі широкого спектру комічних апаратів наукового науково-господарського призначення: НДЗ Методика розрахунку характеристик надійності апаратури системи керування з тривалим часом активного існування при різних методах структурного резервування".

Суд дозволив слідчому отримати доступ до документів і зобов'язав митницю надати доступ до необхідних матеріалів.

Довідка Depo.Харків. НВО "Хартрон" - науково-виробнича організація, провідний світовий розробник і виробник систем керування в ракетно-космічній галузі (ракети стратегічного призначення, ракети-носії космічних апаратів, системи керування космічних апаратів важкого класу), енергетиці (у тому числі атомній), залізничному транспорті.

Науково-виробниче підприємство "Хартрон-Аркос" є головним і єдиним підприємством в Україні зі створення систем управління ракет-носіїв і космічних апаратів різних типів. При цьому роботи здійснюються протягом усього життєвого циклу розробки системи управління: від ідей створення до завершення експлуатації.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: китай, технології запуску керованих ракет , харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]