Чт, 2024-03-28, 21:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Китайці почали кібервійну проти американських корпорацій
Інші останні Новини світу
Корпорація Apple заявила про хакерську атаку на свою внутрішню мережу. Як повідомили в компанії, ніщо не свідчить про викрадення даних, передає ІТАР-ТАСС.

Для нападу хакери використовували шкідливу програму, яку розповсюджували через сайт для розробників програмного забезпечення. В результаті вірусом було заражено кілька пристроїв, які компанії вдалося ізолювати від мережі. Раніше таким же чином були інфіковані комп'ютери співробітників Facebook.

Програма використовувала хиби плагіна Java в інтернет-браузерах, встановлених на пристроях Apple. Тим часом у жовтні 2012 року компанія з міркувань безпеки випустила оновлення для операційних систем Lion і Mountain Lion, що блокує використання цього розширення. Це сталося через кілька місяців після того, як через уразливість плагіна Java кілька сотень "маків" були інфіковані трояном Flashback.

"Немає жодних ознак того, що будь-які дані вийшли за межі мережі Apple", - запевняє компанія. Вона також повідомляє, що випустить спеціальну програму, за допомогою якої можна буде видалити вірус з плагіна на платформі Java, якщо він буде виявлений на комп'ютері.

Атаку на внутрішню мережу в Apple пов'язали з недавніми нападами на інші американські компанії і повідомили про розслідування інциденту, яке ведеться за співпраці з правоохоронними органами.

Тим часом стало відомо, що більшість кібератак, спрямованих на американські компанії та організації, здійснило угруповання досвідчених китайських хакерів, що базуються в передмісті Шанхаю.

Китайські військові кажуть, що кібершпигуни діють без їхньої підтримки

Міністерство оборони КНР офіційно відкинуло звинувачення в організації кібератак на американські підприємства та установи.

Американська компанія Mandiant, що спеціалізується на питаннях кібербезпеки, опублікувала звіт, в якому стверджувалося, що хакерські атаки на американські компанії здійснює підрозділ Народно-визвольної армії Китаю - військова частина №61398, дислокована в районі Шанхаю.

"Китайське законодавство забороняє будь-яку діяльність, що підриває безпеку в кіберпросторі, уряд КНР бореться з такими порушеннями", - йдеться в опублікованій заяві представника Народно-визвольної армії Китаю Гена Яньшена, передає РИА "Новости".

У повідомленні йдеться, що подібні звинувачення - "безпідставні" і базуються лише на тому, що використовувана хакерами IP-адреса знаходиться в Китаї.

"Кібератаки - транснаціональні й анонімні, джерело їхнього походження найчастіше важко виявити", - сказав представник відомства, наголосивши, що "китайські військові ніколи не підтримували діяльності хакерів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: кібервійна, американські корпорації, китайці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]