Пт, 2024-04-26, 16:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Кольоровий глобус Меркурія створили в NASA
Інші останні Новини світу науки і технологій
NASA представило кольоровий глобус Меркурія. Глобус нагадує пазл, складений з тисяч фотографій, зроблених камерами міжпланетного зонда Messenger, повідомляє BBC.

Ідею допомогли втілити в життя сучасні інформаційні технології. Поверхня Меркурія одноманітно-бурого кольору. Вчені використовували комп'ютерну обробку, посилюючу колірні відтінки поверхні. Рівнини, залиті старою вулканічною лавою виділені помаранчевим кольором. Невідомий темний мінерал, який міститься в грунті, має синій колір. Сліди недавніх вивержень зобразили світло-блакитними променями.

Фахівці NASA планують зробити повну карту Меркурія, однак вона буде чорно-білого кольору.

Робота Messenger спростувала загальноприйняті уявлення, породивши нові загадки. Вчені довели високу вулканічну активність Меркурія. Також відкриті великі лавові плато. Дно деяких кратерів покрито льодом, а поверхню Меркурія формують породи, що містять сірку і калій. Залишається невідомою природа численних заглиблень неправильної форми на поверхні Меркурія, що мають блискучі стінки і краї.

Крім того, магнітне поле на Меркурії перекошене - воно відхилене від географічного полюса майже на 500 кілометрів, що створює загальний магнітний дисбаланс на планеті. Поле сильніше в північній півкулі і слабкіше в у південній, що віддалено нагадує магнітні поля Венери і Землі - планет, які також знаходяться в так званому внутрішньому радіусі Сонячної системи.

Нові дослідження даної планети почнуться в 2022 році, під час наближення до нього двох супутників, запущених в рамках проекту BepiColombo.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: NASA. кольоровий глобус Меркурія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]