Пт, 2024-04-19, 20:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
Моральну кризу західного суспільства філософ пояснює загальним занепадом християнства
Інші останні Релігійні новини
Існує чітка паралель між кризою сучасного західного суспільства та кризою християнства. Про це в інтерв’ю "Українському тижню" заявив французький філософ Поль Тібо (Paul Thibaud).

"Останнє є змістовим ядром Європи. Ще одна проблема: люди не ставлять проблемних питань. Відсутність критичності до себе – це найгірше, що нині спіткало європейців та створену ними соціополітичну структуру. Щодо політичних мислителів, то тут не варто особливо сподіватися на новаторство", - заявив він, зауваживши, що до прикладу не має якогось особливого бачення майбутнього ЄС.

"Ситуація, котру констатую, є, так би мовити, пласкою. Нічого нового не відбувається, і не факт, що Європа не житиме й надалі в такому підвішеному, але тихому стані. Власне, її сучасні мислителі – це ті, хто не дає звичайним громадянам забути, що потрібно мислити. Певним чином те, яким буде ЄС, залежить від поглядів самих європейців стосовно того, чим є людина, культура, нація, сім’я та освіта, тобто засадничі для Заходу феномени", - заявив Тібо.

Як повідомлялося, нещодавно стало відомо, що Папа Римський Бенедикт XVI збирається зректися престолу.

Нового Папу Римського, ймовірно, оберуть до кінця березня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1131 | Додав: adminA | Теги: занепад християнства, моральна криза західного суспільств, філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]