Чт, 2024-03-28, 11:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
МЗС ФРН - Європа протистоятиме будь-яким спробам легітимізації анексії Криму
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європа протистоятиме будь-яким спробам легітимізації анексії Криму - МЗС ФРН

Європейський Союз сподівається, що Росія повернеться на шлях законності й дотримання міжнародних договорів, а поки готовий протистояти будь-яким спробам узаконити анексію українського Криму.

Про це в понеділок заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення ЄС (від минулої п'ятниці про розширення санкцій у зв'язку зі скандалом навколо Siemens - ред.) говорить набагато більше, ніж будь-які слова, про те, що федеральний уряд і Європейський Союз будуть готові застосовувати санкції щодо будь-яких заходів, які мають на меті закріплення де-факто незаконної анексії Криму», - заявив дипломат.

Шефер нагадав, що ЄС вже в травні 2014 року після «зелених чоловічків», після анексії Криму і так званого “референдуму” ввів швидко дуже жорсткі санкції. Ці заходи, зауважив Шефер, постійно регулюються відповідно до актуальної ситуації. Так сталося минулого тижня, коли ЄС розширив санкції на трьох підприємців і трьох політично відповідальних осіб РФ через «неузгоджені поставки» газових турбін Siemens, які зовсім не призначалися для Криму, але були поставлені на півострів російськими підприємцями - абсолютно очевидно, що за згодою російського міністерства енергетики, російського уряду». Офіційний Берлін повністю згоден із таким рішенням, підкреслив представник зовнішньополітичного відомства.

Дипломат також запевнив, що Захід «на кожному розі» постійно дає зрозуміти російським партнерам, що те, що трапилося з анексією Криму, а також те, що відбувається на сході України за російської підтримки, не відповідає домовленостям з питань миру і безпеки на континенті.

Однак «для того, щоби говорити про Крим, ми не знайшли партнера для переговорів, оскільки, на наш жаль, Росія абсолютно не готова з нами говорити на цю тему», - підкреслив Шефер.

Він зазначив, що Мінські домовленості від 2014-2015 років зовсім не містять слова «Крим», переговори в Нормандському форматі стосуються виключно врегулювання ситуації на сході України. Все, що залишається, - з точки зору Заходу, - це очікувати, що Росія повернеться до дотримання міжнародного права. «І ми очікуємо, що Росія не піде проти основ європейського мирного порядку, Паризької хартії, документів ОБСЄ, Ради Європи та інших», - сказав офіційний представник МЗС ФРН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]