Вт, 2024-04-16, 22:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
МЗС звинуватив опозицію в провалі саміту Україна-ЄС
Інші останні Політичні новини
Блокування роботи Верховної Ради негативно позначиться на результатах саміту "Україна - Європейський Союз". Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара в ефірі телеканалу ICTV, пише Українська правда.

"Блокування буде мати негативні наслідки для саміту", - зазначив він.

"Бездіяльність Верховної Ради може негативно відбитися на висновках Європейського Союзу", - додав чиновник.

"Блокуючи парламент вони блокують євроінтеграцію України", - підкреслив Кожара.

"Сьогоднішня традиція вона виглядає як антиєвропейська. Те ж блокування Верховної Ради - це не європейська традиція, це не європейські стандарти", - підсумував він.

Як відомо, 25 лютого повинен відбутися саміт "Україна - ЄС".

Депутати від "Удару" вже 15 днів блокують президію сесійної зали Верховної Ради з вимогою персонального голосування, ночуючи в парламенті .

"Регіонал" пропонує через суд звільняти депутатів за блокування

У Партії регіонів пропонує надати Вищому адміністративному суду право позбавляти депутатів мандата за блокування трибуни. Відповідний законопроект вніс на розгляд Верховної Ради депутат-"регіонал" Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

"Згідно зі ст. 5 Конституції єдиним джерелом влади є народ, і він вибирає депутатів, але депутати, коли писали Конституцію, з народом не радилися ... І в цілому він не міг втрутитися в процес формування", - зазначає депутат.

Таким чином, за його словами, народні депутати врегулювали тільки частину відносин між собою та народом.

У запропонованому ним законопроекті про внесення змін до деяких законів "Про забезпечення роботи Верховної Ради" передбачається через судову систему, якій підсудні всі правові відносини в державі, вирішити проблему прогулів, блокування, неперсонального голосування народних депутатів і т.п.

"Я пропоную надати право голові Верховної Ради за наявності таких речей (прогулів, блокування, неперсонального голосування депутатів, блокування президії) звернутися до суду, або одноосібно, або за вимогою 226 депутатів, або відповідно до третього варіанту - якщо є підписи 10% відсотків виборців від списку по округу, за процедурою, встановленою законом ", - пояснює Олійник.

Така процедура існує відносно депутатів місцевих органів влади, можна її ввести і щодо депутатів Верховної Ради, додав депутат.

Згідно їй виборці мають право провести збори, зібрати підписи. Суд у такому випадку визнає не втрату повноважень народного обранця, а вводиться таке поняття, як відгук депутата. Якщо це мажоритарник, то після цього відгуку призначаються вибори в окрузі.

"Будь ласка, поясни людям свою поведінку, якщо ти поясниш - люди тебе знову підтримають, а якщо вони побачать, що ти недобросовісно ставився до своїх обов'язків - вони тебе не підтримають", - пояснив Олійник.

Нагадаємо, раніше Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів депутата Верховної Ради народних депутатів Павла Балогу та Олександра Домбровського.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко передав генпрокурору Віктору Пшонці заяву із повідомленням про злочин, вчинений суддями Вищого адміністративного суду України, які винесли завідомо неправосудне рішення про позбавлення мандатів двох народних депутатів.

"Це безпрецедентний випадок, коли позбавили двох депутатів їхнього статусу рішенням суду", - сказав Кличко.

Конституція України не передбачає позбавлення депутатських повноважень на основі судових рішень. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Володимир Шаповал. Він зазначив, що сьогодні рішення ВАСУ про визнання недостовірними результатів чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р. в одномандатних виборчих округах № 11, 71 фактично не існує.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: провалі саміту Україна-ЄС, опозицію, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]