Чт, 2024-04-18, 02:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
На американський острів науковці скинуть "біологічну бомбу" для зниження популяції змій
Інші останні Новини світу науки і технологій
Американські біологи придумали, як боротися з поширенням змій, які вже загрожують екосистемі на острові Гуам. Вони вирішили потруїти їх, нагодувавши отруйними мишами, передає РИА "Новости".

Гризунам буде введений препарат, який отруйний для рептилій. Отруєних мертвих новонароджених мишей розкидають з вертольотів.

"Мова йде про анальгетик ацетамінофену, який смертельний для змій, але безпечний для більшості інших тварин", - зазначив Вільям Пітт, біолог з природного дослідницького центру на Гаваях при міністерстві сільського господарства США.

За його словами, всього на острів буде скинуто близько 2 тисяч мишей, метою операції не є знищення всіх змій, а контролювання їхньої популяції. За даними вчених, через рептилій, у яких на Гуамі немає природних "винищувачів", місцеві птахи знаходяться під загрозою зникнення.

Вчені побоюються, що змії з Гуама поширяться і на інші острови, зокрема на Гавайські, які знаходяться від Гуама в більш ніж 6,4 тисячі кілометрів.

Відстань в даному випадку не має значення, так як, наприклад, Коричнева бойга "прибула" на Гуам в 40-х роках 20 століття на американському військовому кораблі.

Нещодавно у Швейцарії вбили трирічного ведмедя, який вважався єдиним диким представником свого біологічного виду в країні. Тварину, відому як М13, застрелили за рішенням влади. Причиною такого кроку стало те, що ведмедя визнали небезпечним для людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: популяції змій, біологічна бомба, американський острів, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]